به گزارش خامی [2]، به نقل از شبکه اطلاع رسانی دانا [3]، بیژن نوباوه در گفتوگو با ایسنا،عنوان کرد واقعیت این است که وسایل ارتباط جمعی برای ما ساخته نشدهاند اما برای وجود این وسایل حتما نیازی دیده شده و بعضی از نیازهای جامعه را مرتفع میکند که جامعه به سمت آن میرود، در واقع علت وجود چنین بحثی این است که این وسایل خدماتی دارند که جذابیت ایجاد میکنند. [4]
وی گفت: به همین دلیل نمیتوانیم به مخاطبان بگوییم این خدمات را نادیده بگیرید و از آنها استفاده نکنید، تا زمانی که جایگزین نداشته باشیم، همیشه آسیبهای این وسایل ارتباط جمعی و فضاهای مجازی وجود دارد. [4]
این عضو کمیسیون فرهنگی تصریح کرد: سازندگان اینها قطعا با اهداف سیاسی و اجتماعی خود اقدام به تشکیل چنین شبکهها و فضاهایی کردهاند، بدون تردید چنین وسایلی در جوامع و حتی جوامع خودشان تأثیر منفی میگذارد ولی روش مقابله با آنها نباید روش سلبی صرف باشد، باید در عین حال که آنها را فیلتر کرده و تا جایی که میتوانیم از تبعات منفیاش کم کنیم خودمان شبکه بسازیم.
نوباوه، دانشنامه ویکی پدیا را مثال زد و گفت: بسیاری از اطلاعات ویکی پدیا به خصوص در حوزههای مورد نیاز ما اطلاعات غلط و مورد پسند خودش است، آیا ما میتوانیم درش را ببندیم یا باید خودمان در کنار آن یک شبکه اطلاعرسانی درست کنیم که نیاز جامعه را برطرف کند؟
او تصریح کرد: ما در عین حال که باید مراقب تأثیرات منفی شبکههایی مثل وایبر و واتسآپ و دیگران باشیم باید خودمان به طور جد برای تأسیس و ساخت چنین شبکههایی قدم برداریم که بتوانیم نیاز جامعه را در این مورد مرتفع کنیم.
نوباوه در پاسخ به پرسشی درباره بحث فنآوری و زمان رسیدن به شبکههایی که بتوانند جایگزین وایبر و واتسآپ شوند نیز با مثالی از ماهواره و تلویزیون، گفت: نگاه به ماهواره تقریبا کاهش پیدا کرده چرا که شبکههای رادیو و تلویزیون افزایش پیدا کرده، درست است که دیرتر از آنها شروع کردیم ولی 50 تا60 درصد نیازهای ماهوارهببینها را رفع کردیم و آنها رجوع کردند، خیلی از آنها برای دیدن فیلمهای خوب به سمت ماهواره میروند و فیلمهای بد هم به آنها قالب میشوند، اگر بتوانیم فیلمهای مستند، سریالها و فیلمهای خوب داشته باشیم، مردم زبان خودشان را رها نمیکنند تا به زبان خارجی فیلم ببینند.
او خاطرنشان کرد: اگر چه دیر شروع میکنیم و ممکن است نتوانیم مثل وایبر سرویس دهیم اما باید از همین جا شروع کنیم و نباید ناامید باشیم.
نوباوه دولتها را هم مقصر دانست و گفت: به نظر من دولتها به وظیفه خودشان عمل نکردند؛ ما خیلی دیر به فضای مجازی وارد شدیم، مثلا اگر ماشین جستجوگر خوبی داشتیم به سمت گوگل میرفتیم؟
انتهای پیام/
پیوندها
[1] http://bashtnews.ir/news/54065/%D9%86%D8%B8%D8%B1-%D9%86%D9%88%D8%A8%D8%A7%D9%88%D9%87-%D8%AF%D8%B1%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D9%87-%D9%81%DB%8C%D9%84%D8%AA%D8%B1%DB%8C%D9%86%DA%AF-%D9%88%D8%A7%DB%8C%D8%A8%D8%B1-%D9%88-%D9%88%D8%A7%D8%AA%D8%B3%E2%80%8C%D8%A2%D9%BE
[2] http://www.khamei.ir/
[3] http://www.dana.ir/
[4] http://sobhezagros.ir