22. مهر 1393 - 21:17
احیای باغ مرکبات بهمئی در گرو تحقق پروژه تامین آب از سد مارون
باغ های زیبا و سرسبز بخش گرمسیری شهرستان بهمئی به خاطر کم آبی با خطر نابودی و انقراض روبرو هستند.

به گزارش خامی، شهرستان بهمئی با اینکه در منظقه گرمسیری و با آب و هوای گرم و خشکی واقع شده است اما سالیان متمادی همچون صحراهای کویری رنگ و چهره ای بیابانی داشت.

 

متاسفانه در این شهرستان با وجود استعدادهای بالقوه طبیعی جهت کاشت انواع مرکبات کمتر کسی به این زمینه روی آورد تا اینکه در چند سال اخیر جهاد کشاوزی شهرستان بهمئی با تشویق مردم به باغبانی و کشت مرکبات، ده ها هکتار از زمین های زراعی در چند نقطه از این خاک زر خیز را زیر کشت مرکبات برد.

 

هر چند این شروع باعث شد عده زیادی از کشاورزان به این نتیجه برسند که می شود شهرستان گرمسیر ی بهمئی را تبدیل به بهشتی از باغ مرکبات و درختان گرمسیری کرد  اما به محض ثمر دادن اولین گروه از این باغ ها که در دو سال اخیر رخ داد موجی از یاس و نا امیدی به سراغ کشاوران آمد .

 

این ناامیدی به خاطر کمبود آب کشاورزی لازم جهت احداث باغ بود و حتی به خاطر فقر آب در سفره های آب زیر زمینی شهرستان بهمئی – بالاخص در بخش بهمئی گرمسیری-  عده زیادی از کارشناسان آب منطقه ای احداث باغ را نه تنها مقرون به صرفه نداسته بلکه نسبت به کمبود آب هشدار دادند و از مردم خواستند از حفر چاه آبی تا حد امکان جلوگیری کنند.

 

به گزارش خبرنگار آوای ماغر در حالی که شرکت های آب منطقه ای تنها را نجات باغات بهمئی گرمسیری از مشکل کم آبی تزریق مصنوعی آب به سفره های زیرزمینی ،احداث سد مخزنی و خاکی می دانستند عده ای دیگر نیز پیشنهاد دادند آب مورد نیاز باغات بهمئی از سد مارون تامین شود.

 

متاسفانه طرح مطالعاتی آب سد مارون به کشتزارهای بهمئی در حد مطالعات باقی ماند و خبرها حاکی از این است که این طرح به خاطر مقرون به صرفه نبودن بدون نتیجه رها شده است .

 

مدیریت پایگاه خبری آوای ماغر از مسئولان دلسوزی که به فکر آبادانی شهرستان بهمئی هستند تقاضا می نماید آخرین وضعیت طرح تامین آب کشاورزی مزارع بهمئی از سد مارون را پیگیری کنند و اجازه ندهند حق مردم زحمتکش بهمئی در این زمینه پایمال گردد.

 

یادداشت از:سید علمدار تقوی

 

انتهای پیام/

نظرات کاربران