6. دى 1395 - 9:52
منشور حقوق شهروندی از دیدگاه شهروندان باشتی+تصاویر
بعد از بیانیه اخیر منشور حقوق شهروندی ابلاغی توسط رئیس جمهوری برخی از شهروندان باشتی نظر خود را در مورد حقوق شهروندان بیان کردند.

به گزارش پایگاه خبری باشت نیوز، حقوق شهروندی از صفات انسانی محسوب می شود، کسی نمی تواند هدیه کند، غیرقابل انتقال است، تقسیم ناپذیر است، عناصر آن لازم و ملزوم یکدیگر هستند، جهانی است؛ زیرا حق مسلم هر عضو خانواده بشری است و هر فرد در هر مکانی که باشد و از هر رنگ، نژاد، جنس، زبان و مذهبی که باشد استحقاق برخورداری از آن را دارد.

 

یک شهروند یک عضو رسمی یک شهر یا کشور است؛ این دیدگاه، حقوق و مسئولیت‌هایی را به شهروند یادآور می‌شود که در قانون پیش بینی و تدوین شده‌است؛ از نظر حقوقی، جامعه نیازمند وجود مقرراتی است که روابط تجاری، اموال، مالکیت، شهرسازی، سیاسی و حتی مسائل خانوادگی را در نظر گرفته و سامان دهد.

 

ازاین رو از دید شهری موضوع حقوق شهروندی، روابط مردم شهر، حقوق و تکالیف آنان در برابر یکدیگر و اصول و هدف‌ها و وظایف و روش انجام آن است. همچنین نحوه اداره امور شهر و کیفیت نظارت بر رشد هماهنگ شهر است که می‌توان بعنوان مهمترین اصولی بدانیم که منشعب از حقوق اساسی کشور است.

 

در واقع حقوق شهروندی آمیخته‌ای است از وظایف و مسئولیت‌های شهروندان در قبال یکدیگر، شهر و دولت یا قوای حاکم و مملکت و همچنین حقوق و امتیازاتی که وظیفه تأمین آن حقوق بر عهدهٔ مدیران شهری، دولت یا به طور کلی قوای حاکم می‌باشد؛ به مجموعه این حقوق و مسئولیت‌ها، «حقوق شهروندی» اطلاق می‌شود.

 

رئیس‌جمهور که در پیشگاه قرآن کریم و در برابر ملت ایران بر پشتیبانی از حق، گسترش عدالت و حمایت از آزادی و کرامت انسانی افراد و حقوق ملت در قانون اساسی به خداوند سوگند یادکرده است، «منشور حقوق شهروندی» را به‌مثابه برنامه و خط‌مشی دولت برای رعایت و پیشبرد حقوق اساسی ملت ایران اعلام می‌کند.

 
این منشور با هدف استیفا و ارتقای حقوق شهروندی و به‌منظور تدوین «برنامه و خط‌مشیدولت » ، موضوع اصل 134 قانون اساسی، تنظیم شده و شامل مجموعه‌ای از حقوق شهروندی است که یا در منابع نظام حقوقی ایران شناسایی‌شده‌اند و یا دولت برای شناسایی، ایجاد، تحقق و اجرای آن‌ها از طریق اصلاح و توسعه نظام حقوقی و تدوین و پیگیری تصویب لوایح قانونی یا هرگونه تدبیر یا اقدام قانونی لازم تلاش جدی و فراگیر خود را معمول خواهد داشت. برای دستیابی به این هدف همکاری سایر قوا و نهادها و مشارکت مردم، تشکل‌ها، اتحادیه‌های صنفی، سازمان‌های مردم‌نهاد و بخش خصوصی ضروری است.

 

بعد از بیانیه اخیر منشور حقوق شهروندی ابلاغی توسط رئیس جمهوری، خبرنگار این پایگاه خبری به میان مردم باشت رفته است تا نظر و دیدگاه شهروندان باشتی را در خصوص حقوق شهروندی جویا شود که خواندن آن خالی از لطف نیست.

 

فاصله طبقاتی باید در کشورمان از بین برود/ برخی افراد نان قرض می گیرند

 

تیمور احسان بخش یکی از شهروندان باشتی گفت: باید در کشور ایران که نظامش جمهوری اسلامی است، فاصله طبقاتی کمتر شود، چون این نظام متعلق به همه مردم است ولی متاسفانه هنوز در جامعه ما فاصله طبقاتی بسیار زیاد است که در این میان مردم طبقه محروم جامعه همیشه در سختی و عذاب هستند.

 

وی افزود: به صورت مثال؛ برخی از افراد بی درآمد و کم درآمد شهرمان، کارت یارنه شان را در اختیار نانوایی ها قرار داده اند تا در طول ماه از نانوایی نان قرض بگیرند و در پایان ماه، صاحب نانوایی پول را از کارت آنها برداشت کنند.

 

احسان بخش با بیان اینکه آیا مسئولین هم در چنین شرایطی هستند؟ گفت: اینجا معلوم میشود فاصله طبقاتی چقد زیاد است؛ این مسئله بحران بزرگی درکشور ما است و باید فکری به حال آن شود.

 

این شهروند باشتی در ادامه بیان کرد: کشوری که اسلامی است و از معادن بسیار زیادی برخوردار است چرا باید برخی از این نعمت های الهی استفاده مطلبوب ببرند و غنی شوند و برخی دیگر در فقر و عذاب هستند و فکری به حالشان نمی شود.

 

این فرهنگی بازنشته گفت: ما از مسئولین انتظار داریم که دولت مردان توجه عَملی به مردم داشته باشند نه فقط درحد تبلیغاتی و رسانه ای باشد، چون بنا به فرموده قرآن کریم اگر معاش درست نباشد معاد هم درست نمیشود؛ و از مسئولین میخواهیم به گفته مقام معظم رهبری که امسال را به نام اقتصاد مقاومتی نامیده اند عمل کنند و توجه بیشتری به کشور و ملت داشته باشند.

 

 

وی در پایان سخنانش افزود: امیدواریم که حقوق شهروندی ابلاغی رئیس جمهور به صورت کامل و در جای جای جمهوری اسلامی ایران عملیاتی شود.

 

 

جناح و نژاد نباید باعث سلب حقوق برخی افراد در جامعه شود

 

 

در ادامه مهدی حسینی یکی دیگر از شهروندان باشتی در پاسخ به سؤال خبرنگار ما در خصوص حقوق شهروندان گفت: حقوق شهروندی را می‌توان در قالب حقوق اجتماعی و فرهنگی، سیاسی و اقتصادی مطرح کرد.

 

وی افزود: مثلا نباید نژاد، جناح، طایفه و یا غیره باعث شود یک فرد از حق و حقوق خود در جامعه محروم شود.

 

این دانشجوی باشتی در ادامه سخنانش با اشاره به حقوق اجتماعی و فرهنگی گفت: حق برخورداری از فرصت‌های برابر شغلی بدون دخالت افراد و در نظر گرفتن برخی از امتیازات خاص برای عده از افراد، تامین حداقل‌های مورد نیاز زندگی در راستای خوراک، پوشاک و مسکنِ مناسب و آموزش و پرورش رایگان را از جمله حقوق شهروندان در ایران اسلامی نام برد.

 

حسینی با بیان اینکه، دولت باید در راستای عملیاتی کردن حقوق شهروندان مالیات و عوارض دریافتی توسط بخش های دولتی را در جهت ارائه خدمات بهتر مصرف کند؛ گفت: دولتمردان باید به همه ی نقاط کشور به دید یکسان نگاه کنند و در این خصوص هیچگونه تبعیض و تفاوتی قائل نشوند.

 

شهروندان باید حقوق فردی، اجتماعی و قانون را به خوبی بشناسند

 

 

محسن عزیزی دیگر شهروند باشتی گفت: شهروند خوب كسی است كه حقوق فردی و اجتماعی خود و قانون را بشناسد، تا بتواند از حق و حقوق خود دفاع کند و در مواردی از طریق قانون بتواند حق خود را مطالبه کند.

 

وی بیان کرد: حقوق تنها برای خود فرد نیست بلکه در کنار هر زندگی فردی یک زندگی جمعی نیز وجود دارد و شهروندان باید هم منافع خود و هم دیگران را در نظر بگیرند و با همکاری با دیگر شهروندان و پیروی از قانون شرایط بهتری برای زندگی خود و دیگران فراهم آورد.

 

عزیزی افزود: حفظ كرامت انسانی، ارتباط با مردم، تلاش برای آبادانی، حمایت از اقشار آسیب‌پذیر جامعه، افزایش سطح درآمد و رفاه مردم، گردش سرمایه و جلوگیری از انباشت آن، تخصیص عادلانه منابع و امكانات و رعایت اولویت‌ها، برقراری امنیت و ایجاد نظم و انضباط اداری و همچنین صیانت از حقوق فردی، همگی از تعهدات دولت در قبال شهروندان است.

 

این شهروند باشتی گفت: امیدواریم دولت به شهرهای کوچک و استان های محروم توجه ویژه ای داشته باشند تا حقوق شهروندی در همه جای کشور به طور عادلانه اجرایی شود.

 

گفتنی است، بندهای حقوق شهروندی ابلاغی رئیس جمهور شامل حق حیات، سلامت و کیفیت زندگی، حق کرامت و برابری انسانی، حق آزادی و امنیت شهروندی، حق مشارکت در تعیین سرنوشت، حق اداره شایسته و حسن تدبیر، حق آزادی اندیشه و بیان، حق دسترسی به اطلاعات، حق دسترسی به فضای مجازی، حق حریم خصوصی، حق تشکل، تجمع و راهپیمایی، حق تابعیت، اقامت وآزادی رفت وآمد، حق تشکیل و برخورداری از خانواده، حق برخورداری از دادخواهی عادلانه، حق اقتصاد شفاف و رقابتی، حق مسکن،‌ حق مالکیت، حق اشتغال و کار شایسته، حق رفاه و تأمین اجتماعی، حق دسترسی و مشارکت فرهنگی، حق آموزش و پژوهش، حق محیط‌زیست سالم و توسعه پایدار، حق صلح، امنیت و اقتدار ملی و شامل 120 بند است.

 

 

 

گزارش/ کامران - سجادی

انتهای خبر/ک308

نظرات کاربران