9. آذر 1403 - 15:28
گفتگوی متفاوت با بانوی نویسنده باشتی؛
نویسنده‌ای که گمشده‌اش را در خاطرات شهداء پیدا کرد
سمیه محمدی از نویسندگان برتر حوزه دفاع مقدس و از اهالی شهرستان باشت می گوید؛ جاذبه سرزمین نور و قدم گذاشتن بر این خاک‌های پاک که روز‌ها وشب‌ها با دعاها و اشک‌های شهدا گره خورده‌اند احساس تازه‌ای از نوشتن در من به وجود آورد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «باشت‌نیوز » کهگیلویه و بویراحمد بانوان موفقی در عرصه های مختلف دارد، سمیه محمدی از جمله بانوان موفقی است که تا کنون کتاب های متنوعی زیادی را به چاپ رسانده است.
سمیه محمدی بانوی نویسنده باشتی و موالف چندین جلد کتاب در مورد شهدا  ورزمندگان دفاع مقدس  در گفتگو با خبرنگار این پایگاه خبری  از آثار خود گفت ، که شما مخاطبان را به خواندن این گفتگو دعوت می کنم.

باشت‌نیوز: ابتدا خودتان را معرفی کنید.

سمیه محمدی، نویسنده و پژوهشگر متولد شهرستان باشت هستم  درحوزه تاریخ انقلاب اسلامی و هشت سال دفاع مقدس نویسندگی انجام می‌دهم.

باشت‌نیوز: چه چیزی شما را به سوی نویسندگی کشاند و چرا موضوع شهدا و دفاع مقدس انتخاب کردید؟
محمدی : آنچه من را تا به امروز به سمت خود کشید نویسندگی درحوزه دفاع مقدس بود و علاقه مرا وادار به نوشتن کرد. نوشتن را دوست دارم، چون شکفتن‌های پنهان جان آدمی را به تماشا می‌گذارد. وقتی فهمیدم  می‌توانم نوشته‌هایم را درقالب نوشته کاملی رو کنم شروع به انتشار کردم.

محمدی: با کتاب شکوه اروند وارد فضای نویسندگی شدم و در واقع اولین اثرم این کتاب بود و این اثر شجاعت و انگیزه لازم برای قلم زدن در این زمینه را در من زنده کرد و دفاع مقدس موضوع و دست‌مایه کارم شد و از آن به بعد الحمدالله در این وادی کار کرده‌ام و همچنان ادامه دارد.

باشت‌نیوز:از آثار چاپ شده و در حال چاپ خود برای ما و مخاطبان توضیح بفرمایید. 

محمدی : شکوه اروند، شلمچه قطعه ای از بهشت، مثل رود در شب باران، هشت فصل عشق، ماسه‌های مهربان دوکوهه، طلائیه غزلی با قافیه عشق، تیر‌ماه سردشت، ترمه‌ای ازنور، سوگ سرخ، معراج آیه‌ها‌، ابرمردان ایل‌( نقش آفرینی مردم شهرستان باشت در انقلاب و دفاع مقدس)، شمیم بهشت، ازملک تا ملکوت و مقدمه‌ای بر عرفان و تصوف( دانشگاهی) و کتاب قرابت معنایی و تناسب مفهومی (کتاب کمک درسی برای دانش‌آموزان متوسطه)

محمدی: همچنین نگارش چند تا مقاله داشتم که شامل: نگارش تعدادی از مقالات دانشنامه استانی دفاع مقدس با این عناوین: نقش سرلشکرخلبان  شهید ابراهیم امید‌بخش، مقاله مربوط به نقش سردار شهید امام‌قلی عزیزی، مقاله مربوط به نقش سردار شهید مهندس مهدی درخشان پایه‌گذار یگان موشکی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، نقش فرهنگی شهید عبدل خواجه‌زاده، نقش سردار شهید کشکولی، مقاله مربوط به نقش طلبه شهید محمد‌تقی بشارت، نقش مردم گچساران در انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، مقاله مربوط به کتاب پوتین‌های غنیمتی‌(خاطرات شفاهی سرهنگ پاسدار علی‌مردان روستاد) فرمانده گردان امام علی‌(ع)، مقاله مربوط به کتاب از قصرالدشت تا قصر شیرین(‌خاطرات شفاهی سرهنگ پاسدار عزیز‌قلی نیک‌پور) در دفاع مقدس، نقش فرهنگی شهید علی‌ویس جلالی‌دیل در دفاع مقدس، نقش طلبه شهید مسعود خورشیدی‌آزاد در دفاع مقدس.

باشت‌نیوز: درمورد شهدا ورزمندگان باشت کتابی هم نوشته اید؟

محمدی: بله دوکتاب به پیشنهاد کنگره شهدا وسرداران شهید استان کهگیلویه وبویراحمد با نام‌های ابرمردان ایل‌( نقش آفرینی مردم شهرستان باشت در دفاع مقدس) و نقش‌آفرینی مردم شهرستان گچساران در دفاع مقدس که اثر اولی چاپ و رونمایی شد و دومین هم نگارش آن به پایان رسیده ولی رونمایی نشده است.
محمدی: کتاب خاطرات سردار شهید مصطفی (زبیر) بخشیان جانشین اطلاعات عملیات تیپ ۱۰۰ انصار الرسول(ص)  نگارش آن به پایان رسیده و آماده چاپ است.

باشت‌نیوز: خاطره‌انگیزترین خاطرات خود را بیان کنید.

محمدی :  خاطره انگیز‌ترین مصاحبه‌ام با خانواده سردار شهید مصطفی ( زبیر) بخشیان بود که با مادر بزرگوار شهید به مصاحبه و گفت‌وگو نشستم، گذر برخاطرات مادران شهدا که سرزمین قلبشان مالامال از ایمان و تقوا و خدا‌محوری است، غنیمتی بس ارزشمند است به ویژه وقتی بقچه‌ی خاطرات و قصه‌هایشان را باز می‌کنند تا ازخاطرات کودکی فرزند شهید خود بگویند.
شنیدن خاطرات رزمندگان دفاع مقدس برای من نه تنها خاطره بلکه زندگی بود شاید به جای تک‌تک رزمنده‌ها و خانواده‌های شهدا زندگی کردم و خودم را به جای آنها گذاشتم و صبر خودم را با آنها قیاس کردم.

باشت‌نیوز: چه چیزشما را به سمت نویسندگی کشاند وچرا موضوع شهدا ودفاع مقدس را انتخاب کردید؟

محمدی: جاذبه سرزمین نور و قدم گذاشتن بر این خاک‌های پاک که روز‌ها وشب‌ها با دعاها و اشک‌های شهدا گره خورده‌اند احساس تازه‌ای از نوشتن در من به وجود آورد و مرا وادارم کرد که مطالعاتم را در حوزه هشت فصل عشق که با جانفشانی و ایثار و مقاومت این ملت عجین شده است را روز به روز گسترده‌تر کنم و با ورود به دانشگاه توفیق یافتم همراه همکلاسی‌هایم قدم به سرزمین نور بگذارم، هنوز هم هرگاه خود را در فضای ملکوتی آن روزها حس می‌کنم در بُهت شیرینی فرو می‌روم،  هر زائری آنجا با یک مزرعه آرامش، فضایی معطر و صمیمیتی زلال روبرو می‌شود. تمام اینها را گفتم تا به اینجا برسم که بگویم رهاورد این سفر نویسندگی در حوزه دفاع مقدس است و این راه را با عشق آغاز کردم.

باشت‌نیوز: در مورد اسامی و شخصیت های به کار گرفته شده در آثار خود اشاره می کنید؟

محمدی: اسامی و شخصیت‌های نام برده در داستان تخیلی هستند، داستان از زبان سوم شخص مفرد روایت شده  است، شلمچه قطعه‌ای از بهشت موضوع کتاب متن ادبی است راجع به شهید و شهادت، این کتاب به رهبر معظم انقلاب تقدیم شده است، شمیم بهشت، از ملک تا ملکوت،  این دو کتاب  به بررسی و تفسیر آیات و احادیث قرانی براساس کتب معتبر قرآن مانند تفسیر المیزان علامه طباطبایی،  تفسیر مجمع البیان طبرسی، تفسیر قرآن مهر رضایی اصفهانی، تفسیر نمونه از مکارم شیرازی، بحار الانوار محمد‌باقر مجلسی و علوم قرانی نوشته شده است همچنین به مسائلی که در جهت بخشیدن به زندگی انسان و آموختن راه سعادت بسیار مفید هستند و شهدا برای زنده نگه داشتن این ارزشها جانشان را فدا کرده‌اند، پرداخته است.

محمدی:  این دوکتاب  به سردار شهید سپهبد قاسم سلیمانی تقدیم شده است، مقدمه‌ای بر تصوف و عرفان،  به مسائل اساسی عرفان و تصوف پرداخته است.  کتاب هم  به سردار شهید حاج قاسم  سلیمانی تقدیم  شده است. ماسه‌های مهربان دوکوهه، این کتاب به شهدای عملیات خیبر تقدیم شده است. « مثل رود درشب باران» داستانی است که  تقدیم به شهدای عملیات والفجر هشت شده، «هشت فصل عشق» که موضوع آن راجع به دفاع مقدس و شهید و شهادت است تقدیم به ۱۸۰۰ شهید استان کهگیلویه وبویراحمد شده،  «طلائیه غزلی با قافیه عشق» کتابی داستانی که تقدیم به شهدای طلائیه شده است.

باشت‌نیوز: حرف اخر؟
محمدی: به قول دکتر محمد رضا سنگری دریاها به احترام شهید جرات زیستن درخاک دارند، هر چه رویش و رستن ریشه در خون شهید دارد. شهید چونان قلب است که خون تازه را در آوندها می‌دواند و حیات را استمرار می‌بخشد ، شهید می‌شکفد و هرگز پرپر نمی‌شود، شهید مرگ را می‌میراند و زندگی را می‌گستراند و ممات در قلمرو او راهی ندارد که خدای شهید «بل احیا عند ربهم یرزقون »‌شان نامیده است.

تصاویر تکمیلی: 

نظرات کاربران