به گزارش پایگاه خبری باشتنیوز به نقل از صبح زاگرس؛ روحالله کهزادی در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» گفت: بدن هر انسان به طور معمول خود را با تعریق خنک میکند در برخی مواقع در هنگام گرمای شدید این فرآیند، اثربخش نیست، درنتیجه دمای بدن فرد سریعتر از آن چیزی که بتواند خود را خنک کند افزایش یافته و باعث آسیب رساندن به اندام حیاتی بدن میشود.
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان باشت بیان کرد: گرمازدگی با علائمی مانند سردرد شدید و کوبنده، ضعف و بیحالی، سرخی و خشکی پوست، تعریق زیاد و تنفس نامنظم در افراد مشخص میشود و در موارد شدید موجب برهم خوردن ضربان قلب، کاهش هوشیاری میشود.
وی در ادامه گفت: از نوشیدنیهای بسیار شیرین دوری کنید. این نوشیدنیها در واقع باعث از دست دادن مایعات بدن میشوند. همچنین از نوشیدنیهای بسیار سرد خودداری کنید، زیرا باعث مشکلات گوارشی میشود.
کهزادی مطرح کرد: بهترین راه برای جلوگیری از گرمازدگی مصرف آب، تخمشربتی، میوه تازه و سبزیجات است و استفاده از مایعاتی مانند آب قند، آبمیوههای صنعتی، نوشیدنیهای گازدار، چای و قهوه نه تنها در کاهش بروز علایم تأثیری ندارند بلکه موجب از دست رفتن آب بدن میشوند و هیچگاه جایگزین مناسبی برای آب نیستند.
وی گفت: از نوشیدن غذاها و مایعات حاوی کافئین از قبیل قهوه، شکلاتهای کاکائویی، نوشابه و چای پررنگ خودداری کنید، چرا که این عوامل باعث کم آب شدن بدن میشوند همچنین مصرف میوه ها و به ویژه سبزیها به تامین آب بدن کمک شایانی میکند. بنابراین توصیه میکنیم در این روزهای گرم سال از این اقلام غذایی در برنامه خود بیشتر استفاده کنید.
وی در پایان گفت: در روزهای گرم پیشرو خصوصاً ایام مراسم پیاده روی اربعین توصیه میشود آب و املاح معدنی بیشتری به شکل تدریجی نوشیده شود و در ساعات گرم روز فعالیت کمتری داشته باشید، در صورت بروز گرمازدگی سریعا به جای خنک و سایه بروید و مایعات را به صورت تدریجی استفاده کنید از حوله خیس و مرطوب روی صورت استفاده کنید در موارد شدید با اورژانس تماس بگیرید.
نظرات کاربران