به گزارش خامی، اشکفت شاه نام غاری است در منطقه پیچاب باشت، حدود 50 کیلومتری و در شمالی ترین نقطه شهرستان باشت واقع گردیده و فاصله آن تا مرکز استان 150 کیلومتر می باشد.
در حوزه سردسیری پیچاب در امتداد رشته کوه الورز ، راه دسترسی به آن مکان تاریخی از دو مسیر صعب العبور امکان پذیر است که می توان گفت از منحصر به فردترین آثار تاریخی منطقه باشت و باوی است .
درون غار (اشکفت) دارای کتیبه ها، سنگ نوشته ها و بناهای تاریخی زیاد دیگری مربوط به یکی از دوره های تاریخی است که تحقیق در مورد این اشکفت، نیاز به مطالعات تاریخی و باستان شناسی وجود دارد .
در کناره ی این اثر تاریخی رود بسیار زیبا و همیشه جاری سور (شور) از کوههای سرآستانه سرچشمه می گیرد که بر جذابیت گردشگری آن افزوده است .
ساخت دیوار ۵ الی ۶ متری جلوی دهنه غار با سنگ و ساروج در زمانهای بسیار قدیم و در ارتفاعی دست نیافتنی به طوریکه بجز با امکانات پیشرفته کوهنوردی امروزی هیچ را نفوذی به درون آن وجود ندارد داستانهای مختلفی را ساخته است.
چگونگی و چرایی ساخت این دیواره و سازه در آن ارتفاع و در آن زمان برای جملگی مردم و کسانیکه از نزدیک آنجار ار دیده اند جای بسی سئوال و ابهام می باشد.
به باور و اذهان عمومی مردم محلی اینجا غاری بوده که کی قباد یکی از شاهان به نام و حماسی ایران باستان در آن سکنی گزیده بود همچنین آنان اعتقاد دارند که راهرویی از درون غار به سمت رودخانه ای که در پایین دست همین غار می باشد کنده شده بود تا به وقت ضرورت مشکل آب ساکنین غار را برطرف نماید.
انتهای پیام/ک308
دیدگاهها