به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «باشتنیوز » این غار مربوط به دورانهای تاریخی پس از اسلام است و در شهرستان باشت، ۳ کیلومتری شمال شرقی «سرتیبآباد» واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۸ شهریورماه ۱۳۸۷ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
دهانه غار گاکال در ارتفاع یک هزار و ۹۰ متری از سطح دریا واقع شده و دارای بیش از ۱۰۰ متر طول است. داخل غار بسیار مرطوب بوده و گِل و لای فراوانی دارد. در داخل غار به دلیل وجود ذرات معلق در هوا، اکسیژن کمی وجود دارد و به دلیل تاریکی حاکم بر غار، برای پیمایش آن نیاز به نور قوی است. وجود یک چشمه در داخل غار به زیبایی آن افزوده است.
شرایط مساعد غار گاکال باعث شده محیط کوچک، این غار جانوران بسیار جالب و نادری را در خود جای دهد.
غار گاکال زیستگاه تعداد زیادی خفاش، مارمولک و حشرات مختلف است. علاوه بر عنکبوت بدون چشم، پیشتر نیز اولین گونه خرخاکی بدون چشم با بدنی شفاف از ایران و همچنین گونه قاب بال نیز برای اولین بار از این غار گزارش شده بود.
طبیعتی که پیرامون غار گاکال را احاطه کرده، از چشماندازهای زیبایی برخوردار است بهطوری که همه ساله تعداد زیادی از دوستداران طبیعت در فصل بهار به این منطقه مراجعه میکنند.
در مسیر گچساران - باشت، روبهروی روستای «خان احمد» یک جاده فرعی دیده میشود که بهسمت گلستان باشت میرود. بعد از حدود ۲۰ کیلومتر در این جاده سمت راست یک جاده خاکی وجود دارد که آخرین قسمت مسیر رسیدن به اشکفت گاکال است.
نظرات کاربران