به گزارش خامی، به نقل از طنین یاس، افسانه نیکراد ، کارشناس و درمانگر مسائل خانواده با بیان اینکه امروزه والدین به دلیل مشغله های زندگی، اقتصادی و بالارفتن سن ازدواج به تک فرزندی بیشتر تمایل دارند، اظهار داشت: تک فرزندی از نظر روانشناسی و رفتار شناسی ابعاد خاص خود را دارد و آسیب های زیادی را به روح وروان فرد وارد می کند.
امکانات مادی جایگزین خواهر و برادر برای کودک نمی شود
وی افزود: اصل روابط بین فردی در خانواده بین خواهر ، برادر و والدین شکل می گیرد ، تک فرزندها از این امتیاز محروم هستند و در روابط بین فردی بیشتر دچار مشکل می شوند؛ توقع بالا و همه جیز را برای خود خواستن از دیگر مشکلات تک فرزند ها به شمار می رود.
این کارشناس مسائل خانواده ادامه داد: متأسفانه باور غلطی مبنی بر اینکه یک فرزند داشته باشیم و از آن طرف هر نوع امکانات مادی را برای او فراهم کنیم، این طرز تفکر اشتباه است و والدین بدانند امکانات مادی هیچ زمان جایگزین خواهر و برادر نیست.
اکثر تک فرزندها غم درونی دارند
وی با بیان اینکه بیشتر تک فرزندها افرادی منزوی هستند، تصریح کرد: این افراد به نوعی غم درونی یا همان خود فرورفتگی دارند و در آینده و بزرگسالی این مسئله بیشتر خود را نشان می دهد.
نیکراد بیان داشت: هزینه های زایمان، تهیه وسایل برای نوزاد از دیگر مسائلی است که فرزندآوری را کاهش داده است، متأسفانه امروزه در خصوص بارداری و زایمان، چشم و هم چشمی و تجملات به وجود آمده است، استفاده از امکانات دولتی برای زایمان برای بعضی از زنان باردار کسر شأن است و انجام زایمان در بیمارستان های خصوصی با هزینه های گزاف گویی برای فرد شأن و شخصیت می آورد.
لزوم فراگیری آموزش فرزند پروری قبل از بارداری
این درمانگر مسائل خانواده گفت: تهیه لوازم کودک(سیسمونی) با هزینه های میلیونی معضلی است که بسیاری از خانواده ها را درگیر خود کرده و این مسئله اقتصاد خانواده را تحت شعاع قرار داده است، مگر یک نوزاد متوجه این همه خرج و اسراف می شود اینکه تا 10 سالگی لباس و اسباب بازی های گران قیمت برای نوزادی که هنوز به دنیا نیامده تهیه می شود، عاقلانه نیست؛ این کارها بیشتر ناشی از عقده های روانی افراد است تا جایی که امروزه بیشتر به بُعد مادی فرزند بیشتر از بُعد روحی روانی توجه می شود.
نیکراد با بیان اینکه، تب لت، لب تاب، بازی های کامپیوتری، اسباب بازی های گرانقیمت برای کودک خواهر و برادر نمی شود، خاطرنشان کرد: به خانواده توصیه می کنیم به فرزندان از بُعد اقتصادی نگاه نکنند، یک انسان جدا از نیازهای مادی بیشتر به نیازهای معنوی احتیاج دارد، والدین باید قبل از بارداری آموزش و مهارت های فرند پروری را بیاموزند و صدا و سیما در این راستا وظیفه مهمی دارد و باید این آموزش ها را جدی تر مد نظر قرار دهد.
انتهای پیام/
نظرات کاربران