به گزارش خامی، به نقل از بویرخبر، امیر حسین رحیمی رئیس دیوان محاسبات اداری کشورکه به یاسوج سفر کرده است، پیش از ظهر سه شنبه در نشست شورای اداری کهگیلویه و بویراحمد حضور یافت و پیرو چند مبحث در مورد نظارت دیوان بر اعمال ادارت و سازمانهای اداری، برای مدیران دستگاههای دولتی استان به سخن گفتن پرداخت.
وی در ابتدای سخنان خود با بیان این موضوع که اگر فساد در دستگاههای اجرایی بروز پیدا کند، علاوه برآنکه آثار زیان بار اقتصادی و اداری داشته، ضربه بسیار مهمی به جمهوری اسلامی وارد می کند که باعث سلب اعتماد مردم می شود.
این مسئول کشوری در ادامه ابراز داشت: جمهوری اسلامی ایران پس از توکل بر خدا مهمترین پشتوانه اش اعتماد مردم است و اگر مردم ببینند که در دستگاه اجرایی فساد وجود دارد ناامید می شوند.
رئیس دیوان محاسبات اداری ادامه داد: براین اساس و طبق قانون باید فساد را از دستگاههای اجرایی ریشه کن کنیم و مهمترین وظیفه دستگاههای نظارتی جلوگیری از بروز فساد در دستگاههای اجرایی است.
رحیمی در ادامه به دو نوع تخلف در دستگاههای اجرایی اشاره کرد و اظهار داشت: یکی ازتخلفات عمده در بستر نهادهای اجرایی، تخلفاتی است که مدیران سوء نیتی در آن نداشته اند، اما تخلف صورت گرفته و نوع دوم تخلفاتی است که با سوء نیت برخی افراد در یک دستگاه متولی انجام می گیرد و جرم و فساد محسوب می شود.
وی با بیان این موضوع که بیشترین پرونده های تخلف در دیوان محاسبات ازنوع اول است، که مدیرهیچ سوء نیتی در آن نداشته و در پاره ای مواقع با کمال حسن نیت کاری را انجام داده اما تخلف از قوانین و مقررات بوده است، ابراز داشت:برای تخلف نوع اول با تعامل و همکاری و اصلاح قوانین و مقررات می توانیم طوری عمل کنیم که این مشکل را برای مدیران منتفی کنیم و مدیری به خاطر اقدامی که در آن سوء نیتی نداشته محاکمه نشود.
رحیمی با اشاره به این موضوع که تعامل و اصلاح قوانین شرط تحقق این مسئله است،خاطر نشان کرد:مسئولان نباید دیوان محاسبات را نهادی برای بازرسی بدانند، بلکه باید برای پیشبرد امور با این نهاد بیشترین همکاری را داشته باشند.
وی در ادامه در مورد تخلف نوع دوم از نظر دیوان محاسبات گفت: جلوگیری از نوع دوم تخلف که فساد محسوب می شود، نیازمند نظارت جدی همه دستگاههای اجرایی است و مسئولیت مدیران در نظارت درون سازمانی شان خیلی زیاد است.
رئیس دیوان محاسبات اداری کشور به دو دیدگاه غلط در حسابرسان و مدیران دستگاههای اجرایی اشاره داشت و افزود: برخی مدیران دستگاه اجرایی تصور می کنند دیوان تنها به دنبال کشف تخلف است و براین اساس به راحتی اطلاعات در اختیار دیوان قرار نمی دهند.
رحیمی با اشاره به اینکه در بدنه حسابرسان هم این دیدگاه وجود دارد که تنها باید به دنبال کشف تخلف بود که طی سالهای اخیر تلاش شده این دیدگاه اصلاح شود، ابراز داشت:صیانت و پاسداری از بیت المال تنها با کشف تخلف محقق نمی شود ، بلکه باید کمک کرد که دستگاه اجرایی کارش را انجام دهد و تخلف هم نباشد.
وی در ادامه همچنین با بیان اینکه باید حسابرسی رعایت را به حسابرسی عملکرد تبدیل کنیم، تاکید کرد: برای تحقق این مهم باید نظام بودجه ریزی عوض شود و به بودجه ریزی عملیاتی تغییر یابد.
رحیمی با اشاره به این موضوع که بیش از 10 سال است که تکلیف بودجه ریزی کشور عملیاتی شده اما تا کنون محقق نشده است، گفت:در حال حاضر بودجه ریزی عملیاتی نیست، بلکه بر مبنای چانه زنی است و حسابرسی ها حسابرسی رعایت است.
رئیس دیوان محاسبات کشور از تشکیل کمیته ای در استانها تحت عنوان کمیته تعامل برای پیشگیری از تخلفات و جلوگیری از تضییع بیت المال خبرداد و ابراز داشت: مسئول این کمیته مدیرکل دیوان محاسبات استان است و یکی از مدیران استانداری، مدیرکل اقتصاد و دارایی، مدیر دستگاه مربوطه و ذیحسابان و کارشناسان عضو این کمیته هستند.
رحیمی خاطر نشان کرد: این کمیته مربوط به قبل از خرج است زیرا بسیاری از تخلفات ناشی از عدم اطلاع از قوانین بوده و اگر با دیوان مشورت شود بسیاری از تخلفات نوع اول رخ نخواهد داد.
وی در پایان سخنان خود بر آموزش مدیران دستگاههای اجرایی تاکید کرد و افزود: آموزش به مدیران وظیفه دیوان نیست، اما بنا بر فراوانی تخلفات این کار انجام خواهد گرفت.
انتهای پیام/
نظرات کاربران