25. آذر 1393 - 16:01
حمایت پژوهش باید از مرحله شعار به عمل برسد
با توجه به وضعیت بودجه بسیار کم در حوزه پژوهش انتظار می رود مسئولان کشور به این موضوع توجه بیشتری داشته باشد و پژوهشگران مورد حمایت قرار گیرند.

به گزارش خامی، در هفته پژوهش قرار داریم، ضمن تبریک این  هفته به پژوهشگران و نخبگان  امیدوارم که مسئولان حمایت خود را از این قشر از حد حرف و شعار، عملیاتی و اجرایی کنند.

 

در جامعه ما  جنبه های احساسی و هیجانی  زودگذر  و سمبل های که رسانه های گروهی و مسئولان عالی رتبه کشور توجه زیادی به آنها دارند  (فوتبالیست ها و هنرمندان) انتظار می رود که هم وزن و شاید بیشتر از دو قشر ذکر شده به نخبگان علمی و پژوهشگران توجه داشته باشند .

 

متاسفانه بودجه اختصاصی به نخبگان  علمی و دانشگاهی  واقعا باعث شرمساری است در حالی که در ورزش فوتبال گردش مالی یک هزار میلیارد تومان است .

 

آیا اختصاص تنها 3 درصد از بودجه کشور به پزوهش لازم و کافی است ؟برای کشوری که نیاز دارد مشکلات اقتصادی خود را با تکیه بر توان داخلی و نیروهای بومی حل نمائید ؟

 

یکی از دلایل عمده ای که فرار مغزها درایران را درصدر کشورهای در حال توسعه قرارداد می توان به عدم حمایت مسئولان و مشکلات مالی دانست.

 

پر واضح است که هیچ کشوری به رفاه نسبی و توسعه نخواهد رسید مگر اینکه به علم ،اصحاب دانش و صاحبان اندیشه و فکر  توجه ویژه داشته باشد  .

 

آیا همین جوانان برومند کشورمان در حوزه دفاعی نبوده اند  که به عنوان ابرقدرت نظامی و دفاعی در منطقه ناامن خاورمیانه ایران را به عنوان منطقه امن درآورده اند؟

 

آیا پژوهشگران کشورمان در حوزه نانو و سلول های بنیادی جهان را به حیرت و تعجب وا نداشته اند؟

آیا نخبگان علمی و دانشگاهی و شهدای عظیم الشان هسته ای ما فناوری صلح آمیز هسته ای را با دست خالی برای کشورمان به ارمغان نیاورده اند و صدها آیا های دیگر و تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل.

 

بدون ترید حمایت مالی و بودجه ای از پژوهشگران،  کشور را به معنای واقعی کلمه به بالاترین سطح بازدارندگی، رفع تحریم ها و تنگناها موجود  یاری و مدد می کنند.

 

تحقق بخشیدن به همکاری دانشگاه و صنعت ، تولید فکر و اندیشه متناسب در حوزه علوم انسانی با فرهنگ بومی و اسلامی؛ هم چنین مرکز قرارگرفتن در حوزه پزشکی و علوم پایه  را می توان از اهم برنامه ها برای تصمیم گیرندگان برشمرد.

 

رشد مقالات علمی ایران توانست است کشور را به سوی توسعه سوق دهد اما برای تحقق محسوس و واقعی این امر لازم است که این مقالات جنبه عملیاتی به خود گرفته  و به تولید ثروت منجر شوند که در این راستا رسالت وزارت علوم ، بنیاد نخبگان و مسئولان برای کمک مالی به پزوهشگران و نخبگان  لازم و ضروری است .

 

یاداشت از :فرهاد وفایی -مدرس دانشگاه

منبع:آوای ماغر

انتهای پیام/

نظرات کاربران