17. آبان 1395 - 10:17
سرعت گیر یا سکوی پرتاپ در باشت! / این تصاویر را حتما ببینید
افزایش قارچ گونه سرعت گیرها در شهر باشت بدون نصب علائم هشدار دهنده علاوه بر آنکه موجب زشت شدن چهره شهر شده است، خطراتی را نیز به دنبال دارد.

، سرعت‌ گیر یا سرعت کاه یا دست انداز تعابیر مختلفی است که در ترافیک شهری به کرات شنیده می شود و به دلیل کاهش تلفات جاده ای به طور گسترده در سطح جاده های کشور مورد استفاده قرار می گیرند اما در نصب بسیاری از آنها استانداردهای لازم رعایت نشده و همین امر باعث شده این ابزار به جای فایده داشتن، ناکارآمد به حساب بیاید.

تا همین چند مدت پیش تعداد سرعت گیرهای شهر باشت کمتر از انگشتان هر دو دست بود؛ ولی امروزه با رشد قارچ گونه خود آنقدر این تعداد افزایش یافته که می توان شهر باشت را شهر سرعت گیر نامید.

این روزها کمتر خیابانی در سطح شهر باشت وجود دارد که از نعمت سرعت گیرها که گاهاً غیر استاندارد و بدون علائم هشدار دهنده هستند، بی بهره باشد.

اگر هم خیابان یا کوچه ای از این نعمت نفس گیر بی بهره باشد، لابد آن کوچه و خیابان خودش آنقدر دست انداز و چاله دارد که دیگر نیازی به ایجاد سرعت گیر نداشت و اگر از این بلایای طبیعی هم در امان مانده، اهالی کوچه خود دست به کار شده اند و دست اندازهایی از جنس سیمان و با استاندارهای خود ساخته اند که به زحمت می شود از روی آنها عبود کرد.

 
 
 
 
 
 

 

سرعت گیر یا سکوی پرتاب؟؟

بسیاری از شهروندان باشتی از وجود این همه سرعت‌گیر که بدون علائم هشدار دهنده و سطح رنگی در شهر هستند، انتقاد دارند.

 

یکی از شهروندان باشتی می گوید: تعداد سرعت‌گیرها در شهر کوچکی مثل باشت آنقدر زیاد است که مجبوریم توقف‌های بسیار زیادی داشته باشیم و این موضوع برای ما مشکل‌ساز است.

 

وی اضافه کرد: سیستم کمک‌فنر خوردو با این تعداد بالای سرعت‌گیرها که برخی از آنها غیر استاندارد هستند با مشکل مواجه می‌شود و نیاز است که اقدامات لازم برای بهسازی این سرعت‌گیرها صورت بگیرد.

 

این شهروندان باشتی در پایان سخنانش خطاب به ما می گوید: سرعت گیر یا سکوی پرتاب؟؟

 

این جمله اش مرا یاد سرعت گیری در بلوار شهید سجاد احمدی انداخت که از قضا نزدیک محل سکونت ما هم است، سرعت گیری که به علت نامشخص بودن، بیشتر ماشین هایی که از این شهر می گذرند و از وجود این مانع بی اطلاع اند، تجربه هیجان انگیز یکبار پرش با ماشین را نصیبشان کرده است.

 

سرعت گیری که متولیان ساخت خودش را همین چند مدت پیش نیز از نعمت وجودش بی بهره نساخت تا یاد این ضرب المثل معروف که: "چاه مکن بهر کسی، اول خودت دوم کسی" در ذهن تداعی شود.

 

 
 
 
 

در محل نصب سرعت‎کاه یا سرعت‎گیر، راننده‎ها باید از فاصله مناسب این موانع را ببینند. سرعت‎گیرها باید با علایم مشخص همچون تابلو، روشنایی، تغییر رنگ، خط کشی و... کاملاً نمایان باشند. سرعت‎گیرها و سرعت‎کاه‎ها خطر جدی برای راکبان موتور سیکلت و دوچرخه به حساب می‎آیند. کم کردن سرعت وسیله نقلیه و شتاب‎گیری مجدد آن علاوه بر بالا بردن مصرف سوخت، آلودگی صوتی نیز ایجاد می‎کند.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
گزارش/فاضل کامران
انتهای پیام/ک/200

 

فاضل کامران

نظرات کاربران