10. خرداد 1396 - 21:21
فرصت طلایی ماه مبارک رمضان از منظر پیامبر اکرم(ص)
پیامبر گرامی اسلامی(ص) در خطبه شعبانیه به ارزش و اهمیت ماه مبارک رمضان پرداخت که در یادداشت پیش رو با تکیه بر این فرمایشات گهربار،به لزوم استفاده از این فرصت اشاره شد.

به گزارش پایگاه خبری باشت نیوز به نقل از صبح زاگرس، اگر کمی در مورد راز و رمز خلقت آسمانها و زمین و در نهایت انسانها بررسی و تحقیق کنیم، می بینیم که خداوند متعال ما را به عنوان انسان و جانشین خویش از بین تمامی مخلوقات گزینش نمود و بر این کره خاکی فناپذیر فرستاد و به ما فرصت زندگی کردن به عنوان یک عنصر گزینش شده خلقت داد.

 

ابر و باد و مه و خورشید و فلک در کارند    تا تو نانی به کف آری و به غفلت نخوری

همه از بهر تو سرگشته و فرمانبردار              شرط انصاف نباشد که تو فرمان نبری

تمام سیستم پیچیده و مرموز هستی برای این خلق شده است که عنصر گزینش شده  خداوند یعنی انسان بتواند در حد توان خود از فرصتهای هستی بهره گیرد ؛فرصت‏های زندگی باشتاب تر از آنچه ما تصور می کنیم و در یک چشم بر هم زدن از دست می روند.

 همیشه فرصت ها در زندگی یکسان نیستند و برخی از آنها نسبت به برخی دیگر حساس تر و سرنوشت ساز تر هستند ؛به همین خاطر به برخی از فرصتها طلایی می گویند.

ماه مبارک رمضان فرصتی طلایی و سرنوشت ساز است که پیامبر اکرم(ص) در خطبه موثر و تکان دهنده شعبانیه اینگونه مهر تاییدی بر طلایی بودن این فرصت ها می زند:" «اى مردم! همانا ماه خدا ، همراه با برکت و رحمت و آمرزش، به شما روى آورده است ؛ماهى که نزد خدا برترینِ ماه هاست و روزهایش برترینِ روزها ،شب هایش برترینِ شب ها و ساعاتش برترینِ ساعات است. ماهى است که در آن به میهمانى خدا دعوت شده اید و از شایستگانِ کرامت الهى قرار داده شده اید .

نَفَس‌هایتان در آن ، تسبیح است ، خوابتان در آن ، عبادت ، عملتان در آن ، پذیرفته و دعایتان در آن، مورد اجابت است. پس با نیّت‌هاى راست و دل‌هاى پاک، از پروردگارتان بخواهید تا براى روزه دارىِ آن و تلاوت کتاب خویش ، توفیقتان دهد ؛چرا که بدبخت ، کسى است که در این ماه بزرگ ، از آمرزش الهى محروم بماند ."

وقتی فرصت طلایی است، باید زبده ترین مربی هستی به ما مشاوره و آموزش دهد تا بیشترین بهره را از این فرصت بگیریم ؛آیا برتر از پیامبر اسلام(ص) کسی سراغ دارید که بتواند آموزه های ربانی خویش را خالصانه و صادقانه در اختیارمان بگذارد؟ایشان در بخشی دیگر از خطبه شعبانیه می فرماید:"با گرسنگى و تشنگى خود در این ماه ، گرسنگى و تشنگىِ روز قیامت را یاد کنید ؛به نیازمندان و بینوایانتان صدقه بدهید ؛ به بزرگان خود احترام ، و بر کوچک‌هایتان ترحّم ، و به بستگانتان نیکى کنید.زبانتان را نگه دارید ؛ چشم‌هایتان را از آنچه نگاه به آن حلال نیست، بپوشانید ؛ گوش هایتان را از آنچه شنیدنش حلال نیست، فرو بندید ؛به یتیمان مردم ، محبّت کنید تا بر یتیمان شما محبّت ورزند ؛از گناهانتان به پیشگاه خداوند توبه کنید ؛ در هنگام نمازها ، دستانتان را بر آستان او به دعا بلند کنید ، که آن هنگام (وقت نماز) ، برترینِ ساعت هاست و خداوند با نظر رحمت به بندگانش مى نگرد و هر گاه با او مناجات کنند ، پاسخشان مى دهد و چون او را صدا بزنند ، جوابشان مى گوید و چون او را بخوانند ، اجابتشان مى‌کند ."

جانها متاعی در رهن اعمال!

حضرت محمد(ص) در ادامه می فرماید:"اى مردم! جان‌هاى شما در گرو کارهاى شماست ، پس با طلب آمرزش‌، آنها را آزاد سازید ؛و پشت‌هاى شما از بار گناهانتان سنگین است ، پس با طول دادن سجده‌هاى خود، آنها را سبک کنید و بدانید که خداوند ـ که یادش والاست ـ به عزّت خود سوگند خورده است که نمازگزاران و سجده کنندگان را عذاب نمى‌کند و در روزى که مردم در پیشگاه پروردگار جهانیان [براى حساب ]مى ایستند ،آنان را با آتش ، هراسان نمى سازد ."

در فرصت های طلایی هیچ کوششی بی نتیجه نیست و ریزترین فعالیت از دیدگاه ما،پاداشی چندین برابر دارند ؛پیامبر اکرم(ص) برای نمونه افطار کردن یک روزه دار را با آزاد سازی یک برده برابر می شمارد و می فرماید:" اى مردم ! هر که از شما در این ماه ، روزه‌دارى را افطار دهد ، پاداش او براى آن عمل نزد خدا ، همچون آزاد کردن یک برده و آمرزش گناهان گذشته اوست» .

در فرصت اندک و طلایی ماه مبارک رمضان است که انسان از وسوسه‏های شیطان و زمینه‏های انحراف و گناه در امان است و اگر بخواهد و اراده کند، محال است که قدمی به پیش برندارد و نتیجه اش را در زندگی نبیند، مگر آن‏که خود نخواهد.

یادداشت از:سید علمدار تقوی

منبع:پایگاه خبری آوای ماغر

انتهای پیام/

 

به کانال باشت نیوز بپیوندید:

https://telegram.me/bashtkhabar

نظرات کاربران