به گزارش پایگاه خبری باشت نیوز به نقل ازصبح زاگرس، امروزه بیماران دیالیزی جامعه بزرگی را به خود اختصاص داده اند که در صورت عدم توجه قطعا مشکلات بزرگتری همچون پیوند کلیه و هزینههای سنگینی را بر آینده سیستم بهداشت و درمان وارد میکند که باید به صورت ویژه به بهبود زندگی این بیماران با ارتقای کیفیت بخشهای دیالیز و ارائه خدمات مناسب کمک کرد.
با مطرح شدن بحث واگذاری دیالیز به بخش خصوصی، پزشکان در گروههای مختلف به بیمارانشان و مشکلاتی که در اثر این واگذاری گریبانگیر آنها میشود، فکر میکنند و نه تنها فکر بلکه در جستوجوی راهی برای حل این دغدغهها هستند، در میان نفرولوژیستها که شاید بیشترین برخورد را با بیماران دیالیزی دارند این تکاپو بیشتر مشاهده میشود.
وزارت بهداشت به دلیل مشکلات اقتصادی و مسائل مالی، قرار است بخشهای دیالیز را به بخش خصوصی واگذار کند و تاکنون تعدادی کمی از این مراکز در کشور به بخش خصوصی واگذار شده اما با توجه به اینکه این طرح زمان زیادی نیست در کشور اجرا شده هنوز بازخوردی نداشته است.
تنها راه سوددهی بخشهای دیالیز برای بخش خصوصی مستلزم کاهش هزینههایی نظیر پرسنلی، هزینههای جاری و هزینههای مواد مصرفی است و بخش خصوصی قطعا برای کاهش این هزینهها ناچار به کاهش پرسنل، کم کردن آب، صابون و چسب گرفته تا غذا و ملحفه و سایر ملزومات بیماران و در نهایت تعویض وسایل مصرفی خوب دیالیز با تجهیزات نامرغوب است.
پایین آمدن خدمات دیالیز با مدیریت بخش خصوصی سلامت بیماران را به خطر میاندازد. با وجود این، باید به بیماران دیالیزی توجه ویژه داشت و اقداماتی را عملی کرد که در راستای بهبود وضیت آنها باشد.
به تبع این کار در استان کهگیلویه و بویراحمد نیز خبرهایی به گوش می رسد به گونه ای که برخی این اتفاق را خوب، برخی نیز آن را زمینه ایجاد مشکلات زیادی در بخش دیالیز بیمارستان های استان می دانند.
در این استان هزار و ۴۶۸ نفر به بیماری های خاص مبتلا هستند که از این تعداد ۱۸۱ نفر دیالیزی، ۴۲۰ نفر تالاسمی، ۴۹ نفر هموفیلی، ۳۳۲ پیوند کلیه و ۵۰۴ نفر دچار بیماری ام اس هستند با توجه به اینکه تعداد بیماران دیالیزی در حال تغییر است و ثابت نیست.
این بیماران در سه بیمارستان شهید بهشتی یاسوج، شهید رجایی گچساران و امام خمینی دهدشت خدمات دریافت می کنند به گونه ای که سه مرکز دیالیز در این بیمارستانها قرار دارند و روزانه خدمات انجام دیالیز خون برای بیماران دیالیزی، انتقال خون برای تالاسمی ها، تزریق فاکتورهای خون برای بیماران هموفیلی در همه روزهای هفته بدون روزهای تعطیل انجام می شود.
روزانه 30 بیمار دیالیزی در یاسوج دیالیز می شوند
در همین رابطه مسئول بخش دیالیز بیمارستان شهید بهشتی یاسوج در گفت و گو با خبرنگار این پایگاه خبری گفت: افرادی که دچار نارسایی کلیوی هستند به گونه ای دیگر آخرین مرحله ای که کلیه ها از کار می افتد دیالیز انجام می دهند و بیشتریت علت بیماری بیماران دیالیزی دیابت و فشار خون است.
راحله کشاورز با بیان اینکه بخش دیالیز بیمارستان شهید بهشتی یاسوج در سال 75 با حدود 6 تخت دیالیز راه اندازی شد گفت: روزانه نزدیک به 30 بیمار در سه نوبت صبح، ظهر و عصر در این مرکز دیالیز می شوند.
مسئول بخش دیالیز بیمارستان شهید بهشتی یاسوج با بیان اینکه هزینه دیالیز این بیماران تحت پوشش بیمه بیماران خاص هستند، عنوان کرد: یک بیمار دیالیزی باید دو روزی یک بار دیالیز انجام دهد و مدت دیالیز 4 ساعت طول می کشد.
وی به دستگاه های قدیمی و جدید تنها مرکز دیالیز شهر یاسوج اشاره کرد و گفت: اکنون 11 دستگاه فعال انجام دیالیز در این مرکز وجود دارد و 5 دستگاه رزرو داریم به گونه ای که اگر یک دستگاه را خاموش کردیم دستگاه دیگری برای جایگزین وجود داشته باشد چرا که نمی توان انجام دیالیز یک بیمار را به فردا موکول کرد و حتما باید انجام شود.
کشاورز در رابطه به این موضوع که واگذاری بخش دیالیز به بخش خصوصی کار درستی است یا نه گفت: در این مورد نمی توان اظهار نظر کرد چرا که یک آزمون و خطاست باید دید موفق می شوند یا نه.
یکی از افرادی که در این مرکز درحال انجام دیالیز بود در گفت گو با خبرنگار این پایگاه خبری گفت: تا اندازه ای از خدمات بخش دیالیز بیمارستان شهید بهشتی راضی هستم رفتار پرسنل بیمارستان نیز مناسب و دلسوزانه است.
من در گذشته صحبت هایی در مورد واگذاری دیالیز به بخش خصوصی شنیده ام اما به نظرم من کار درستی نیست و بخش دولتی بهتر بر خدمات به بیماران نظارت می کند.
حسین عدالت که قریب به 6 ماه است در این مرکز دیالیز می کند افزود: بخش خصوصی به دلیل منافع خودش ممکن است از خیلی چیزها از جمله ساعت دیالیز و کیفیت نیز بزند.
رییس بیمارستان شهید بهشتی یاسوج در گفت و گو با خبرنگار این پایگاه خبری گفت: حرف هایی در مورد واگذاری بخش دیالیز به بخش خصوصی مطرح شده است اما هنوز قطعی نیست.
سید ذاکر سعیدی نژاد با بیان اینکه در مورد درستی و نا درستی این کار اکنون نمی توان اظهار نظر کرد گفت: بخش خصوصی پیشنهادهایش را داده است و برنامه هایی که دارد ارایه داده شده است و در دست بررسی است که این کار انجام شود یا نه.
وی عنوان کرد: خود بیمارستان نیز به دنبال ارتقا دادن این بخش هستیم با توجه به اینکه اکنون 4 دستگاه دیالیز ار طرف خیرین برای بیمارستان خریداری شده است.
رییس بیمارستان شهید بهشتی یاسوج در پاسخ به این سوال که این طرح در برخی از استان های کشور اجرا شده است مردم رضایت داشته اند یا نه گفت: اجرای این طرح در سایر کشورها رضایت بیماران را داشته است اما در کشور ما با توجه به اینکه زمان زیادی نیست شروع به کار کرده هنوز بازخوردی نداشته است باید کمی زمان بگذرد که بتوان آن را ارزیابی کرد.
کارشناس مسئول واحد پیوند و بیماران خاص معاونت در مان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج نیز در گفت و گو با خبرنگار این پایگاه خبری گفت: طرخ واگذاری بخش دیالیز به خصوصی به صورت هماهنگ در کل کشور در حال انجام است و در استان ما نیز در سه شهر دهدشت، گچساران و یاسوج نیز برای اجرای آن پیشنهاداتی شده است.
ساسان عباسی عنوان کرد: چه به بخش خصوصی واگذار شود و چه واگذار نشود همه خدماتی که به این بیماران دیالیزی در این بخش ارایه داده می شود رایگان است و تغییری نمی کند.
وی بیان کرد: طرحی که هنوز اجرایی نشده است نمی توان بر روی کیفیت آن اظهار نظر کرد اما بخش خصوصی گفته است که در این سه مرکز دیالیزی که در استان است 20 تخت راه اندازی خواهد کرد که این خود نکته ای خوب برای استان است.
عباسی اظهار کرد: در صورت واگذاری به بخش خصوصی دانشگاه علوم پزشکی همچنان بر این مراکز نظارت دارد و در صورت وجود هر مشکلی اجازه ورود به مسئله را دارد و نظارت خواهد داشت.
گزارش و عکس: زهرا داوودی
منبع:ایل بانو،
انتهای پیام/
به کانال باشت نیوز بپیوندید:
نظرات کاربران