به گزارش پایگاه خبری باشت نیوز دوره آموزشی اخلاق و کسب و کار در شهرستان باشت به همت اداره تبیغات اسلامی برگزار شد.
حجت الاسلام سیدحبیب بلادی امام جمعه موقت باشت دراین دوره آموزشی گفت:مشتریمداری از دیدگاه اسلامی یعنی سعی در برآورده کردن خواستههای مشتریان با تکیه بر قوانین الهی، حق مداری، رضایت طرفین معامله، عدم ضرر و انصاف درمعامله .
وی درادامه تاکید کرد:رفتار و اخلاق در برخورد با مشتری نشان دهنده ی این است که نباید در برخورد با مشتریان مخصوصا مشتریانی که امکان دارد رعایت حال فروشنده را نکنند، عصبانی شد بلکه باید تا آنجایی که می شود در رفتار با مشتریان صبور بود گرفتن ناقصی ها و دادن جنس بهتر به مشتری را در اصول کار خود قرار دهند.
بلادی تصریح کرد:غش در معامله حرام است . یعنی فروختن جنسی که با چیز دیگر مخلوط است ، در صورتی که آن چیز معلوم نباشد و فروشنده هم به خریدار نگوید ، مثل فروختن روغنی که آن را با پیه مخلوط کرده است و این عمل را غش می گویند ، از پیغمبر اکرم صلی الله علیه وآله و سلم منقول است که فرمود : از ما نیست کسی که در معامله با مسلمانان غش کند یا به آنان ضرر بزند یا تقلب و حیله نماید و هر که با برادر مسلمان خود غش کند ، خداوند برکت روزی او را می برد و راه معاش او را میبندد و او را به خودش واگذار می کند.
وی با اشاره به اینکه تلاش در راه کسب روزی حلال مجاهدت در راه خداست، تصریح کرد: بنابراین رزق چیزی است که قابلیت بهره برداری دارد، در نتیجه رزق هر کس غیر از دارائی و ثروت اوست، پس رزق هر کس به میزان برخورداری او از نعمت ها است نه میزان دارائی اش و در فرهنگ اسلامی، انسان دارای دو بعد جسم و روح است اما اصالت از آنِ روح است و باید تمام برنامهها و تلاشهای انسان در مسیر دستیابی به کمال شایسته روح باشد.
بلادی ادامه داد: با این دیدگاه دین اسلام در هر زمینه ای از زندگی نسبت به روح و سلامت و کمال آن توجه ویژه ای دارد البته اداره زندگی اگر چه مورد تاکید فراوان اسلام واقع شده است، اما به انسان اجازه داده نشده است که از هر راهی یا هر ابزاری زندگی اش را تامین کند، بلکه باید با رعایت قوانین و ضوابط دقیق از ورود مال حرام در زندگی جلوگیری کند.
امام جمعه موقت باشت اظهار کرد: سلامت روح در گرو استفاده صحیح و مطلوب از مال حلال است و بی توجهی به این موضوع، عوارض و پیامدهای منفی و مخرّبی را برای انسان به وجود می آورد.
وی درپایان تصریح کرد: بهترین انسان، کسی است که کسبش از حلال و مصرفش هم در حلال باشد، بعضی ها از این پایین ترند یعنی آنکه درآمدش از راه حلال است اما مصرف رزق حلال در حرام است و این خیلی بد است.
انتهای پیام/س
نظرات کاربران