به گزارش پایگاه خبری باشت نیوز:مرز خسروی در 20کیلومتری شهرستان قصرشیرین و در 176کیلومتری غرب کرمانشاه قرار دارد و نزدیکترین مرز تا بغداد محسوب میشود اما با وجود فراهم بودن زیرساختها در چند سال گذشته از عبور و مرور زائران اربعین محروم مانده است و هرساله با نزدیک شدن به ایام محرم بازگشایی این مرز به بزرگترین دغدغه مردم منطقه تبدیل میشود.
طی چند سال گذشته همواره اخباری مبنی بر افزایش احتمال بازگشایی خسروی برای ایام اربعین به گوش میرسید اما همیشه در آخرین لحظات با مخالفت طرف عراقی در سکوت و سکون باقی ماند تا وعده بازگشایی به سال بعد موکول شود.
امسال نیز همچون سالهای گذشته وعدههای خوشایندی از بازگشایی این مرز برای ایام اربعین به گوش میرسد و این در حالی است که با حذف روادید برای ایام اربعین تعداد زائران بهطور قطع افزایش یافته و مرز مهران پاسخگوی این حجم از زائران نخواهد بود و همین موضوع همت بیشتری را برای بازگشایی از سوی مسئولان استانی و کشوری میطلبد.
با بازگشایی مرز خسروی زوار استانهای شمالغربی کشور همچون اردبیل، آذربایجانهای غربی و شرقی و سنندج از محور قزانچی ــ کرمانشاه به استان کرمانشاه وارد شده و استانهای مرکزی کشور نظیر زنجان و همدان نیز از محور ورودی بیستون عبور خواهند کرد و در صورت داشتن خودروی سواری از مسیر میدان آزادگان و در صورت نیاز به استفاده از اتوبوس پس از مراجعه به پایانه «راه کربلا» و از طریق بزرگراه کربلا که از شهرستانهای اسلامآباد غرب، دالاهو، سرپلذهاب و قصرشیرین میگذرد میتوانند به مرز خسروی دسترسی داشته باشند.
با توجه به وعدههای سالهای گذشته برای بازگشایی مرز خسروی زیرساختهای لازم در این مرز فراهم شده و رحمانی فضلی چند روز پیش در همایشی اعلام کرده که برای بازگشایی مرز خسروی توافق اولیه با مسئولان عراقی انجام و این امر در تفاهمنامه با معاون وزیر کشور عراق گنجانده شده و در سفر وزیر کشور عراق به ایران نیز این جزو موضوعات اصلی است و امید داریم این موضوع نهایی شود.
بهمنظور آمادگی استان برای میزبانی از زائران اربعین در مرز خسروی نشستهای ستاد اربعین بهصورت مستمر در استان برگزار میشود که در آخرین جلسه مسئولان کشوری از جمله فرمانده پلیس راه کشور و رئیس کمیته زیرساخت ستاد مرکزی اربعین بر فراهم بودن زیرساختها در خسروی و شرایط مطلوبتر نسبت به مهران تأکید داشتند.
هوشنگ بازوند استاندار کرمانشاه در نشست ستاد اربعین اظهار داشت: موضوع فراهمکردن زیرساختهای مورد نیاز برای آیین اربعین حسینی با جدیت از سوی مدیریت ارشد استان دنبال میشود و این سومین نشست این ستاد در هفته جاری است و نشان از اهمیت موضوع دارد.
بازوند عنوان کرد: مرز خسروی از قرنها پیش مسیر اصلی عبور عاشقان اباعبدالله الحسین(ع) بوده و بازگشایی دوباره این مسیر یک اولویت است.
وی گفت: مجموعه دولت و وزارت کشور و مدیریت ارشد استان مدتها است بهصورت ویژه موضوع بازگشایی دوباره این مرز تاریخی را پیگیری میکنند و دیدارهای متعدد و ثمربخشی با طرف عراقی داشتهایم.
بازوند افزود: شواهد و نشانهها حاکی از بازگشایی دوباره مرز خسروی است اما تا زمانی که دولت عراق بهطور رسمی این موضوع را ابلاغ نکند این بازگشایی قطعیت ندارد.
استاندار کرمانشاه بیان کرد: با توجه به لغو روادید برای ایام اربعین و آسان شدن امکان حضور افراد، پیشبینی میشود که میزان استقبال از این آئین حسینی در امسال بسیار بیشتر باشد.
وی با ابراز اینکه مجموعه پارکینگهای گستردهای در قصرشیرین احداث شده و دیگر زیرساختهای لازم فراهم شده است اضافه کرد: با توجه به این پیشبینیها، کرمانشاه کاملاً آماده میزبانی شایسته از خیل عظیم عاشقان اباعبدالله الحسین(ع) است.
بازوند با اعلام اینکه "با توجه به مذاکراتی که با عراق داشتهایم همه شرایط برای بازگشایی مرز خسروی آماده است" گفت: بر اساس رصدهای انجامشده مشکل امنیتی خاصی برای تردد زائرین اربعین از مرز خسروی تا کربلا وجود ندارد.
وی با تأکید به اینکه مدیران باید موضوع میزبانی از زائران اربعین را با جدیت بیشتری دنبال کنند ادامه داد: در زمینه زیرساختها و میزبانی شایسته از زائرین اربعین، از وضعیت مطلوب و در خور نام و آوازه مهماننوازی کرمانشاهی فاصله داریم و باید مسئولان و مردم با تمام وجود پای کار بیایند.
مهرداد سالاری معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمانشاه با اشاره به اینکه برای ایام اربعین این استان آماده میزبانی 1.2 میلیون زائر میشود اظهار داشت: زیرساختهای استان کرمانشاه برای اربعین نسبت به استان مجاور همچون ایلام بسیار بهتر است.
وی افزود: در سالهای گذشته که مرز خسروی بازگشایی نشد، از مسیر استان کرمانشاه حدود 500 هزار نفر به مرز مهران راهی شدند و امسال برای حضور یک میلیون تا یک میلیون و 200 هزار نفر هدفگذاری شده است و لذا زیرساختها باید دو برابر ارتقا یابد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمانشاه با اشاره به بازدید از زیرساختهای موجود گفت: طرح جامع اربعین به مراحل خوبی رسیده و بهدنبال ایجاد یک طرح منطقهای هستیم تا برنامهریزی مناسبی برای خدمترسانی در مرزها انجام دهیم.
سالاری با بیان اینکه زوار از سه طریق ارتباطات ریلی، هوایی و زمینی به کرمانشاه میتوانند سفر کنند اعلام کرد: اکنون فرودگاه کرمانشاه تجهیز شده و آماده است و قطار هم امسال داریم.
وی بیان کرد: همچنین در برنامه تدارک دیدهشده پنج پارکینگ بزرگ با ظرفیت بالایی در قصرشیرین در نظر گرفته شده و برنامهریزی لازم برای نقل و انتقال زوار انجام شده است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمانشاه عنوان کرد: اردوگاه استراحت موقت در پارکینگهای فوق در نظر گرفته شده و ظرفیت اقامتی این منطقه باید دوبرابر افزایش یابد و همچنین نقاط کور شبکههای ارتباطی شناسایی و باید برطرف شود.
سالاری اضافه کرد: افزایش مجتمعهای خدمات رفاهی بینشهری، کارخانههای یخ در مسیر، چهارخطه کردن بزرگراه کربلا و مجهز کردن کل مسیر به پایش تصویری از جمله دیگر اقدامات در دست اقدام است.
وی با اظهار اینکه مرز خسروی این قابلیت را دارد که در هر دقیقه 120 نفر از مرز خارج شوند افزود: 29 گیت در مرز خسروی و در عراق هم به همین تعداد وجود دارد.
سالاری عنوان کرد: استانهای معین سال گذشته همکاری لازم و کافی را نداشتند و لازم است وزارت کشور دستور حضور فعال به آنها داشته باشد.
محمدابراهیم الهیتبار معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار کرمانشاه با اشاره به تلاش دستگاهها برای فراهم کردن تمهیدات میزبانی از زائران اربعین اظهار داشت: برنامه اربعین فرصت خوبی برای نشان دادن شایستگیهای کرمانشاه و قصرشیرین در میزبانی از زوار امام حسین(ع) است.
وی عنوان کرد: کرمانشاه با استفاده از تجربه 6 سال گذشته بهطور قطع بهخوبی میتواند میزبانی از زوار اربعین را مدیریت کند.
الهیتبار گفت: مراسم اربعین امسال با سالهای گذشته تفاوت دارد.با لغو ویزا و حذف اخذ ریال از زوار از سوی طرف عراقی، پیشبینی حضور دوبرابری زوار برآورد شده است.
وی افزود: کرمانشاه نیز امسال مهیای میزبانی از یک میلیون زائر خواهد بود و بحث اربعین و عاشورا با توجه به بعد عاطفی و اعتقادی آن بین شیعیان، برای ما فراتر از قواعد اداری است و یک حرکت معرفتی را بهدنبال دارد.
الهیتبار بیان کرد: در فرصت باقیمانده تا اربعین دستگاهها و مدیران برآوردها و پیشبینیهای لازم را برای میزبانی هرچه بهتر از زائران اباعبدالله الحسین(ع) داشته باشند.
براساس این گزارش با توجه به اینکه استان کرمانشاه از گذشتههای دور همواره در میزبانی از زائران کربلا زبانزد بوده و اکنون از زیرساختهای قابل قبول و حداقل بهتر از سایر مرزها و محورهای مواصلاتی و از امکان تردد هوایی، ریلی و زمینی برخوردار است انتظار میرود مسئولان استانی و کشوری بازگشایی مرز خسروی را با جدیت بیشتری پیگیری کنند که مردم استان از برکات مادی و معنوی این موضوع بهرهمند شوند.
انتهای پیام/
نظرات کاربران