به گزارش پایگاه خبری باشت نیوز:باشت از شهرهای تاریخی و باستانی ایران بوده که پیشینه آن به دوره هخامنشی میرسد . قلعه تاریخی بانو گشنسب از شاهزادگان یکی از پادشاهان هخامنش که وصف آن در شاهنامه آمده است روی کوهی کم ارتفاع به نام دو گوشی مشرف بر این شهر واقع است . وجود پایه ستون های سنگی و تخته سنگهای منقوش به دست آمده که شباهت زیادی به آثار تخت جمشید دارد و همچنین جاده شوش به تخته جمشید در مسیر این شهر و آثار دو گور دو پا که از زمان ساسانی بر پا است قدمت این منطقه را بیشتر نمایان می کند . در سفرنامه ناصر خسرو از این شهر به اسم بست یا بشت یاد شده است . البته در مورد اینکه ساکنان اولیه باشت چه کسانی بودند تردیدهایی وجود دارد . در دوره اخیر باشت دارای اولین مرکز اداری در آن ناحیه بوده است . قبل از تشکیل استان کهگلویه و بویر احمد باشت دارای مرکزیت اداری و انتظامی بوده است. بخشداری باشت در سال ۱۳۰۴ یعنی قبل از انعقاد نطفه شهرستانهای استان: یاسوج مرکز استان، گچساران و دهدشت تشکیل شده است. این شهر برخلاف دیگر مناطق استان از آب و هوای معتدل و کشاورزی و باغداری و دامداری برخوردار است. به نحوی که در دشتهای آن برنج نیز به وفور کشت میشود .
این اثر تاریخی در 7 کیلومتری شهرستان باشت در مجاورت روستاهای شوش و ده کند و حدود 95 کیلومتری مرکز استان واقع شده است. دو ستون سنگی معروف به دوگور دوپا در سال 1379 به شماره 2985 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این دو ستون سنگی که از جنس سنگ آهکی شیری رنگ یکپارچه تراشیده اند، به احتمال زیاد میل استودان است که پیوسته مورد تحقیق مورخان، محققان و هر ساله گردشگران زیادی از آن دیدن می نمایند. این ستونهای سنگی تقریبا سالم و همچنان پا برجاهستند و بر بالای تپهای مشرف به دو روستای شوش سفلی و ده کند قرار دارد و ستونهایی که در فاصله 50 سانتیمتری از هم قرار دارند و ستون شرقی دو متر و ستون غربی 190سانتیمتر است.
در مسیر موصلاتی استان خوزستان به فارس، یکی دیگر از جاذبه های تاریخی استان کهگیلویه و بویراحمد قرار گرفته است که به «پل پرین»، نامگذاری شده است. «بریم»، نام دیگر این سازه ی ارزشمند تاریخی است که در ۸ کیلومتری شرق شهرستان باشت و در نزدیکی روستای «چم بلبل» روی رودخانه ی «پریم»، ساخته شده است. امروزه می توان بخش هایی از این پل قدیمی را مشاهده کرد که از زمان تاسیس تا دوران اسلامی از آن استفاده شده است. اثری که به همت مسئولان استان، قسمت هایی از آن بازسازی و تعمیر شده و به عنوان میراث ملی به ثبت رسیده است. این منطقه از باشت، هم به دلیل وجود پل و هم به دلیل حضور تفرجگاه چشمه انجیری که در مجاورت آن قرار دارد، به یکی از مکان های گردشگری تبدیل شده است.
از دیگر مناطق زیبا و دیدنی استان کهگیلویه و بویراحمد، «منطقهی گردشگری شاه بهرام» است که در ۴۵ کیلومتری از شهرستان باشت، قرار گرفته است و در مسیر جاده ارتباطی باشت به چرام و دهدشت قرار دارد. این روستا در جنوب به روستای فتح ، از شرق به روستای شادگان و روستای لار ، از شمال به شهرستان چرام واز غرب به روستای نیمدور ختم میگردد .
این منطقه که شلالدون نام دارد، طبیعتی خدادادی چشم نواز و زیبا را دارا بوده و ایام نوروز میزبان مسافران و میهمانان نوروزی از نقاط مختلف کشور است. منطقه شلالدون با طبیعت سرسبز، دلانگیز و پوشش گیاهی جنگلی وسیع از تپه ماهورها و درههای زیبایی تشکیل شده که در سالهای اخیر میراث فرهنگی با ایجاد کمپینگ، اقدامات اولیه تفریحی را فراهم کرده است.
«رود رونه» یکی از زیباترین مناطق گردشگری در شهرستان باشت این استان است.منطقه زیبای گردشگری «رود رونه» در ۱۰ کیلومتری غرب شهرستان باشت قرار دارد، که حقیقتا نمایی زیبا و دلنشین از مناظر کم نظیر جنوب در دامنه قلل سترگ کوه «خامی» که برف زمستانی آن و آب چشمه هایش در فصول سال به صورت آبشارگونه و با طی مسیری بسیار دل انگیز و با طراوت رودی کم نظیر رابه نام «رود رونه»، جاری ساخته است.
روستای کلگه امیر شیخی از توابع شهرستان باشت در ۵۵ کیلومتری شمال شرقی شهرستان گچساران و 10 کیلومتری جنوب غربی باشت وهمجوار با روستای سرآب بیز وامامزاده سید محمد (ع) واقع شده است.این روستا با پوشش درختان جنگلی بلوط، بنه و زالزالک و پوشش گیاهی فراوان در پای کوه بلند خامی از چشم اندازهای بسیار زیبایی برخوردار بوده و یکی از سرسبز ترین روستا های منطقه به شمار می رود.مناظر طبیعی زیبا و کم نظیر کلگه امیرشیخی ،چشم هر بیننده ای را مسحور خود می کنند و در اواخر فصل زمستان و ایام بهار یکی از مناطق بسیار زیبای گردشگری کهگیلویه و بویراحمد با آب و هوای معتدل و سرسبزی کم نظیر است.
انتهای پیام/
نظرات کاربران