گزارش پایگاه خبری تحلیلی «باشتنیوز » جای خالی برخی از ادارات و نهادهای مهم در شهرستان باشت مشهود است و به همین دلیل مردم باید برای کوچکترین کار اداری خود به شهرستان همجوار سفر کرده و هزینههای مالی و جانی زیادی را متحمل شوند، این در حالی است که بارها مسئولان استان و شهرستان به مردم این دیار وعده استقرار برخی ادارات و نهادها را در این شهرستان دادهاند اما دریغ از عمل.
شهروندان شهرستانهای فاقد اداره صنعت، معدن و تجارت(صمت) معمولاً گلایههایی دارند که به مشکلات و چالشهای ناشی از عدم وجود این اداره مربوط میشود، شهروندان از کمبود نظارت بر قیمتها و کیفیت کالاها گلایه دارند. عدم وجود اداره صمت به معنای عدم کنترل بر بازار و جلوگیری از تخلفات است که میتواند منجر به افزایش قیمتها و کاهش کیفیت محصولات شود.
شهروندان و کارآفرینان محلی معمولاً با مشکلاتی در صدور مجوزهای لازم برای راهاندازی کسبوکارها مواجه هستند. این موضوع میتواند باعث تأخیر در شروع فعالیتهای اقتصادی و ایجاد موانع برای اشتغالزایی شود، شهروندان از نبود خدمات مشاورهای و آموزشی در زمینههای صنعتی و تجاری گلایه دارند. این کمبود میتواند به عدم آگاهی از فرصتهای اقتصادی و نحوه مدیریت کسبوکارها منجر شود.
تولیدکنندگان محلی ممکن است از عدم حمایت و پشتیبانی لازم برای توسعه فعالیتهای خود گلایه کنند. نبود اداره صمت میتواند به معنای عدم دسترسی به تسهیلات و حمایتهای مالی باشد که برای رشد کسبوکارها ضروری است، شهروندان نگران کاهش فرصتهای شغلی در شهرستانهای خود هستند. عدم وجود اداره صمت میتواند به معنای عدم توسعه صنایع و کسبوکارها باشد که در نتیجه، فرصتهای شغلی کمتری برای جوانان و افراد جویای کار ایجاد میشود.
تولیدکنندگان محلی ممکن است با مشکلاتی در تأمین مواد اولیه مواجه شوند. نبود نظارت و مدیریت مناسب میتواند به عدم دسترسی به منابع مورد نیاز برای تولید منجر شود، شهروندان احساس میکنند که نیازهای خاص شهرستانهای خود به درستی مورد توجه قرار نمیگیرد. این موضوع میتواند به عدم توسعه مناسب صنایع و کسبوکارها در این مناطق منجر شود.
با وجود اینکه ۱۵ سال از مستقل شدن شهرستان باشت میگذرد اما همچنان بازار باشت زیر نظر اداره صمت شهرستان گچساران اداره میشود در صورتی که گچساران با وجود وسعت زیاد دارای انواع صنف و فروشگاه است و بازرسین فرصت کافی برای بازدید روزانه از مغازههای شهرستان باشت را ندارند و بالاجبار هفتهای یک یا دو بار در باشت بازدید دارند.
این اداره در حال حاضر فقط به صورت نمایندگی اتاق اصناف و تعزیرات در سطح شهرستان فعالیت دارند که یک کارشناس به عنوان مسئول و انجام دهنده کارها در این شهرستان حضور دارد و عدم استقرار و فعالیت اداراه در این شهرستان مسألهای است که دود آن به چشم شهروندان این شهرستان میرود.
شهروند باشتی گفت: عمدهترین گلایهمندی مردم شهرستان باشت از گرانی در بازار و فقدان نظارت مدیران دستگاههای نظارتی این شهرستان است.
یکی دیگر از شهروندان باشتی گفت: جهت خرید مایحتاج اولیه خود که به بازار مراجعه میکنیم، متاسفانه گرانی اجناس و چند نرخی بودن قیمتها در بازار مشهود است، اگر کسی هم به گرانی و متفاوت بودن قیمتها اعتراض کند، فروشندگان مالیات، اجاره بها، پول آب، برق و... را بهانه قرار میدهند.
گلایههای شهروندان از شهرستانهای فاقد اداره صمت نشاندهنده نیاز به توجه بیشتر به مسائل اقتصادی و صنعتی این مناطق است. برای بهبود وضعیت، لازم است که اقدامات لازم برای تأسیس و تقویت اداره صمت در این شهرستانها انجام شود تا بتوان به بهبود شرایط اقتصادی و اجتماعی کمک کرد.
در طی تماس تلفنی که با معاون اداره صمت استان کهگیلویه و بویراحمد برقرار کردیم(اینجا) قرار بود اداره صمت در شهرستان باشت مستقر شود بعد از گذشت قریب ۸ماه هنوز وعده مدیران استانی عملی نشده و شهرستان باشت همچنان بدون اداره صمت به سر میبرد.
نظرات کاربران