23. اسفند 1392 - 22:09
هواپیمای گمشده و تلاش برای ارتباط آن به ایران
شبکه های تلویزیونی غربی با اشاره مقامات اطلاعاتی کشورانشان، سعی دارند تا بر خلاف واقعیت‌هایی ناشی از ناپدید شدن هواپیمای مالزیایی، پای عناصر ایرانی را به این ماجرا باز کنند و غیر مستقیم جمهوری اسلامی را دخیل در ماجرا نمایند.

به گزارش خامی ،

به نقل از باشگاه خبرنگاران، ارائه اطلاعات ناقص و ضد و نقیض بر این فضا دامن زد به طوری که ایران را به دلیل احتمال حضور دو شهروند با گذرنامه جعلی با این حادثه، پیوند زد و ... در این گزارش به ارائه این اطلاعات جعلی می‌پردازیم:

پنج روز از ناپدید شدن هواپیمای خطوط هوایی مالزی می‌گذرد، اما هنوز هیچ اثری از آن به دست نیامده است. با وجود به کارگیری شیوه‌های مختلف جستجوی بی سابقه در تاریخ هوانوردی هنوز اوضاع همانند روز اول است. این وضعیت موجب شد تا فرضیه‌های مختلف درباره چگونگی و دلایل ناپدید شدن هواپیمای مسافری ام اچ 370 مطرح شود
 
هنور طرفداران نظریه تروریستی بودن دلایل کافی برای اثبات ادعای خود پیدا نکرده بودند که حاشیه‌پردازی‌ها که منشاء آن را می توان در همان نظریه تروریستی سراغ گرفت، تقویت شد و پای دو ایرانی به میان آمد تا توجه افکار عمومی را به سوی اهداف خاصی معطوف سازند. 
 
ارائه اطلاعات ناقص و ضد و نقیض بر این فضا دامن زد به طوری که ایران را به دلیل احتمال حضور دو شهروند با گذرنامه جعلی با این حادثه، پیوند زد، در حالی که بر اساس آمارهای منتشره، مسافران این هواپیما از 15 ملیت مختلف تشکیل می‌شوند. ای‌پی‌تی‌ان به نقل از پلیس بین الملل با انتشار یک تصویر از دو ایرانی که با گذرنامه‌های سرقتی وارد هواپیمای مفقود شده خطوط هوایی مالزی شده‌اند، تروریستی بودن این حادثه را رد می کند اما به نظر می‌رسد، این رویکرد تاثیر منفی خود را در حد یک تبلیغات سیاه بر روی مخاطبان جهانی گذشته و در صورتی که اثری از این پرواز به دست نیاید، مخاطب نقش مخربی برای این دو شهروند که احتمالا قربانی قاچاقچیان انسان شده‌اند قائل خواهد شد.
 
در حالی که مقامات مالزیایی و حتی اینترپل از نظریه تروریست بودن حادثه تا حدود زیادی فاصله گرفته اند اما همانطور که شبکه ان اچ کی ژاپن و سی ان ان به نقل از کی جان برنن رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) آورده‌اند "‌نمی‌توان دست داشتن تروریست‌ها را در این ماجرا  منتفی دانست."
 
پلیس مالزی روز سه شنبه تصاویر دو مردی را که گفته می‌شود مهاجران غیر قانونی بودند، منتشر کرد که پایین تنه هر دو فرد در هر دو تصویر، متعلق به یک نفر بود. کاربران رسانه‌های اجتماعی که این تصاویر را مشاهده کردند اعلام کردند احتمالا این تصاویر عمدا دستکاری شده‌اند.
 
یک کاربر اعلام کرد: چرا آنها تلاش کردند در تصویر مربوط به پاهای این دو ایرانی از فتوشاپ استفاده کنند؟ آیا این تصاویر واقعی هستند؟
 
 
البته شبکه تلویزیونی سی سی تی وی چین با تاکید بر اینکه اطلاعات ضد و نقیض منتشر شده از سوی نیروی هوایی ارتش و مقامات مالزی درباره هواپیمای ناپدید شده خطوط هوایی این کشور، درباره توانایی مالزی برای ایجاد هماهنگی در عملیات جستجو  نگرانی ایجاد کرده، به نوعی مدیریت رسانه ای حادثه را به نقد می‌کشد، اما رویکرد بعضی از رسانه‌های آمریکایی به طور ضمنی بر آن قرار گرفته است تا عناصری را برای معرفی به افکار عمومی قربانی نمایند و چه بهتر که این قربانی دو شهروند ایرانی باشند که به دنبال پناهندگی در خارج می گردند. از این منظر سی ان ان علاقمندی خاصی دارد تا به موضوع سیاسی ایران نیز پیوند بزند. در این رابطه ، فیل رابرتسون معاون مدیر دیده بان حقوق بشر در بانکوک در گفتگو با سی ان ان، از اینکه یک ایرانی با گذرنامه سرقتی قصد مسافرت با هواپیمای مالزیایی ناپدید شده اظهار تعجب و شگفتی را روا نمی‌دارد.
 
این حاشیه‌سازی‌ها در شبکه های فرانس 24، سی ان ان و رویترز برجستگی خاصی دارد، اما به نظر می‌رسد رادیو بی بی سی بیش از بقیه به این سوژه‌پردازی توجه کرده و حتی در تلاش برای یافتن کسان این دو ایرانی به حاشیه سازی ها بال و پر داده و به طور غیر مستقیم توجهات به ایران و احتمالا مشکلاتی که باعث مهاجرت یا استفاده از گذرنامه غیر قانونی و مسروقه در ایران و از سوی شهروندانی ایرانی می‌کند، معطوف داشته است.
 
 
خبرنگار شبکه تلویزیونی فرانس 24 در بانکوک وقتی که موضوع دو شهروند ایرانی را مطرح می سازد ، هدف آنها را "یافتن پناهندگی" عنوان می کند و تاکید می نماید که "مسئله سرقت گذرنامه های غربی از تایلند نیز برجسته شده است." این شبکه فرانسوی بر این باور است که  اگر فرضیه سرقت دو گذرنامه تایید شود، فرضیه تروریسم در ناپدید شدن بوئینگ نیز منتفی خواهد بود. البته ادعای فوق چندان مورد تائید رویترز قرار نگرفته، زیرا این خبرگزاری به نقل از  خالد ابوبکر بازرس کل اداره مهاجرت مالزی بر این باور است که یکی از دو مسافری که با گذرنامه مسروقه سوار هواپیمای مفقود شده این کشور شده است، ملیت ایرانی دارد.
 
اما شبکه تلویزیونی سی ان ان به نقل از مسئولان مالزی گفت: رابطی که گذرنامه های مسروقه را در ایران فروخته بر خلاف سایر رسانه‌ها که از وی با نام "علی" یاد کرده‌اند،  "خادم علی" معرفی می‌کند که تلفنی برای دو دوست خود که گذرنامه‌های  مسروقه  ایتالیایی و اتریشی داشتند، تقاضای بلیط ارزان قیمت به مقصد اروپا  کرده بود. این شبکه نیز از زبان پلیس بین الملل (اینترپل ) در لیون فرانسه اما تصریح می نماید که هیچ گزارشی درخصوص ربوده شدن این گذرنامه های ایرانی منتشر نشده و در هیچ پایگاه اطلاعاتی نیز ثبت نشده است و فرودگاه ها و مراکز کنترل هویت افراد مشخصات فوق را ندارند.(!) 
 
اما الجزیره انگلیسی در اقدامی مغرضانه و بی اساس در این برهه به بازخوانی یک اتهام بر ضد ایران پرداخته و از طراحی و عملیات بمب گذاری در هواپیمای پان ایر بر فراز شهر لاکربی، از سوی ایران خبر می‌دهد و پرونده ای که مختومه شده را به ایران نسبت می دهد. (!) 
 
ایران ادعای جدید درباره دخالت این کشور در انفجار هواپیما بر فراز لاکربی را تکذیب کرده است. 
 
"مرضیه افخم"، سخنگوی وزارت خارجه ایران روز سه‌شنبه در پاسخ به پرسش خبرنگار تلویزیون الجزیره در باره ادعای مطرح ‌شده علیه ایران گفت: "ما پیش از این نیز چنین ادعایی را رد کرده بودیم و نه تنها در این بحث بلکه در مجموعه بحث های تروریستی مواضع ایران کاملا روشن است. ایران هرگونه فعالیت تروریستی را صریحا رد کرده و در بحث لاکربی نیز این موضوع را رد کرده‌ایم و طرح مجدد این موضوع هم ابهام‌برانگیز است".
 
انتهای پیام/

نظرات کاربران