7. فروردين 1393 - 9:52
تلاش کنگره آمریکا برای تشدید تحریم ایران به بهانه تحریم روسیه
در پی تشدید تقابل روسیه و غرب بر سر مسأله اوکراین و به ویژه موضوع شبه جزیره کریمه، دولت آمریکا در تلاش است تا فشارهای دیپلماتیک شدیدی را در قالب تحریم‌های فزاینده بر روسیه اعمال کند. در این میان، برخی منابع از احتمال سرایت این تحریم‌ها به ایران و تشدید تحریم ایران سخن می‌گویند.

به گزارش خامی ،

شبکه اطلاع رسانی دانا به نقل از تابناک، در پی تشدید تقابل روسیه و غرب بر سر مسأله اوکراین و به ویژه موضوع شبه جزیره کریمه، دولت آمریکا در تلاش است تا فشارهای دیپلماتیک شدیدی را در قالب تحریم‌های فزاینده بر روسیه اعمال کند. در این میان، برخی منابع از احتمال سرایت این تحریم‌ها به ایران و تشدید تحریم ایران سخن می‌گویند.

به گزارش «تابناک»، سایت آمریکایی «نشنال جورنال» خبر داده که روز گذشته و در جریان یکی از پنل‌های کنگره آمریکا، طرحی برای اعمال تحریم علیه روسیه تدوین شده که لحن آن، می‌تواند به تشدید تحریم‌های ایران نیز منجر شود. 

به نوشته این سایت، کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا به اتفاق آرا، کلیات طرحی را برای تحریم روسیه به دلیل الحاق شبه جزیره کریمه تصویب کرده که بخشی از آن، شامل تشدید اِعمال قانون تحریمی سال ۲۰۰۵ ایران، کره شمالی و سوریه است. این قانون به رئیس جمهور آمریکا اجازه می‌دهد، اشخاص و گروه‌های خارجی را که مظنون به فرستادن «مواد حساس» به سه کشور نامبرده باشند، تحریم می‌کند. 

در طرح جدید کنگره آمریکا علیه روسیه آمده که شرکت‌های روسی، در گذشته به واسطه نقض قانون سال ۲۰۰۵ 
تحریم قرار شده‌اند؛ اما وزارت خارجه آمریکا در اعمال درست و کامل این قانون غفلت کرده است. 

در پیش نویس این طرح که «قانون حمایت از اوکراین» نام گرفته، به اوباما سی روز فرصت داده می‌شود تا برنامه‌ای برای اعمال کامل قانون عدم اشاعه ایران، کره شمالی و سوریه تدوین کند که شامل تحریم‌هایی علیه شرکت‌های روسی باشد. 

سخنگوی کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان به درخواست خبرنگاران برای بیان اهداف مشخص این طرح پاسخی نداده؛ اما در متن آن به شرکت «روسو برونکسپورت» به عنوان شرکتی که قطعات قابل استفاده در برنامه موشکی را به ایران فروخته، اشاره شده است. 

گفتنی است، پیش از این و در اوایل ماه مارس نیز کمیته روابط خارجی سنای آمریکا می خواست تا بخشی از طرح کمک به اوکراین را به اعمال تحریم‌هایی علیه ایران اختصاص دهد. به این ترتیب، مشخص می‌شود با وجود در جریان بودن مذاکرات هسته‌ای میان ایران و گروه ۱+ ۵، نمایندگان تندرو کنگره آمریکا، از هیچ تلاشی برای افزایش فشار‌ها بر ایران فروگذار نمی‌کنند.

انتهای پیام/

 

نظرات کاربران