به گزارش خامی ،
به نقل از فارس، سناتور «تد کروز» روز سه شنبه با تاکید بر اینکه تلاش خود را میکند تا از ورود «ابوطالبی» سفیر جدید ایران در سازمان ملل جلوگیری کند گفت ایران یکی از گروگانگیران سابق سفارت آمریکا در تهران را برای خدمت به عنوان سفیر خود در سازمان ملل برگزیده است.
کروز همچنین گفت این عصبانی کننده است که ایران حمید ابوطالبی را که عضوی از انجمن دانشجویان مسلمان بوده که ۵۲ آمریکایی را ۴۴۴ روز گروگان گرفتهاند به عنوان نماینده دائم و جدید خود در سازمان ملل برگزیده و به دنبال اخذ روادید برای وی است.
این سناتور جمهوریخواه ایالت تگزاس در ادامه تصریح کرد وی در حال ارائه طرحی است که از ورود ابوطالبی به آمریکا جلوگیری میکند.
وی که در سنای آمریکا سخنرانی میکرد افزود: این خلاف وجدان است که به نام پروتکل دیپلماتیک بینالملل، ایالات متحده مجبور باشد از یک فرد خارجی میزبانی کند که بیرحمی خود را بدون توجه به جایگاه دیپلماتها هنگامیکه آنها در کشورش بودند، نشان داده است. این شخص یک تروریست شناخته شده است.
به نوشته آسوشیتدپرس حمید بابایی یکی از سخنگویان دفتر ایران نزد سازمان ملل هیچ اظهار نظری درباره انتخاب جدید ایران برای دفتر نیویورک ابراز نکرد.
کروز در ادامه گفت که ابوطالبی به عضویتش در گروه دانشجویان پیرو خط امام اصرار دارد و هنوز عکس ابوطالبی در وبسایت مربوط به آنها برای گرامیداشت تسخیر سفارت وجود دارد.
این سناتور جمهوریخواه گفت طرح وی رئیس جمهور را ملزم میکند تا از ارائه روادید به یک متقاضی ورود به سازمان ملل جلوگیری کند در صورتیکه رئیس جمهور تعیین کند این شخص در فعالیت تروریستی مشارکت داشته است. کروز همچنین گفت تلاشی از جانب هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه وجود دارد تا این طرح سریعا تصویب شود.
وی همچنین انتخاب ابوطالبی توسط حسن روحانی رئیس جمهور ایران را توهینی عامدانه و تحقیرآمیز توصیف کرد که گفتوگوهای مداوم دولت اوباما با ایران درباره برنامه هستهای را زیر سوال میبرد.
از سوی دیگر «جان مککین» سناتور جمهوریخواه ایالت آریزونا نیز انتخاب ابوطالبی را اقدامی واقعا تهاجمی از جانب ایران توصیف کرد.
بر اساس این گزارش، «سامنتا پاور» نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل قرار است امروز چهارشنبه در یکی از کمیتههای مجلس نمایندگان درباره بودجه درخواستی دولت اوباما گزارشدهی کند. احتمالا وی در این جلسه با سوالاتی درباره اینکه آیا دولت اوباما از صدور روادید برای ابوطالبی جلوگیری میکند یا خیر روبرو خواهد شد.
ابوطالبی پیش از این سفیر ایران در ایتالیا، بلژیک و استرالیا بوده است. وی از اوایل دهه ۱۹۸۰ میلادی و اندکی پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران فعالیتهای دیپلماتیک خود را آغاز کرده است.
نظرات کاربران