8. ارديبهشت 1393 - 22:50
اعدام 86 ایرانی در مالزی
کنسول ایران در مالزی می‌گوید به علت افزایش کنترل در مرزهای هوایی، تعداد زندانیان ایرانی در مالزی کاهش یافته است. با این حال وی از صدور حکم اعدام برای ۸۶ زندانی ایرانی در این کشور به دلیل قاچاق مواد مخدر خبر می‌دهد.

به گزارش خامی ،

به نقل از  شبکه اطلاع رسانی دانا، خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی ایران (ایرنا) روز جمعه (۵ اردیبهشت/ ۲۵ آوریل) به نقل از مرتضی جاودان، کنسول ایران در مالزی گزارش داد که برای ۸۶ زندانی ایرانی در این کشور حکم اعدام صادر شده است. از این محکومان ۶ نفر زن و بقیه مرد هستند.

جاودان که در کنفرانس خبری در سفارت ایران در کوالالامپور سخن می‌گفت، افزود: «متاسفانه گروه اندکی از افراد خلافکار عظمت جامعه ایرانی در مالزی را تحت الشعاع قرار داده و اعمال آن‌ها باعث شده است چهره مناسبی از ایرانیان در این کشور ارائه نشود.»

به گفته کنسول ایران، تلاش شده است برای تغییر وجهه ایرانیان از مسافرت افراد به گفته وی "خلافکار" به مالزی جلوگیری شود.

وی تصریح کرد که هم‌اکنون ۲۲۱ ایرانی در ۱۳ زندان مالزی در بند هستند. ۳۱ نفر از این زندانیان زن و ۱۹۰ نفر مرد هستند که برای ۸۶ نفر از آن‌ها حکم اعدام صادر شده است.

کنسول ایرانی افزود: «این زندانیان متهم به قاچاق مواد مخدر هستند و اکثریت آن‌ها طعمه افراد سودجو و قاچاقیان شده‌اند.»

۵۰ گرم آمفتامین و خطر اعدام

پلیس مالزی می‌گوید، هفته‌ای نیست که از مسافران ایرانی مواد مخدر کشف نکند. اما فعالان حقوق بشر در مالزی می گویند، این افراد قاچاقچی نیستند بلکه خود قربانیان باندهای قاچاق مواد مخدر هستند.

مالزی که از دیرباز به دلیل نزدیکی به بندر سیدنی یکی از گذرگاه‌های قاچاق مواد مخدر بوده، به یکی از مقاصد صدور ماده روان‌گردان آمفتامین تبدیل شده است که در کارگاه‌های خانگی در ایران تولید می‌شود.

حمل ۵۰ گرم آمفتامین در مالزی جرم محسوب می شود و این را شاید بسیاری از مسافران ایرانی عازم کوالالامپور ندانند. برخی از آنها در ازای دریافت یک میلیون تومان حاضر به حمل یک کیلو آمفتامین می‌شوند و نمی‌دانند که مجازات این کار در مالزی اعدام است.

شرایط مرگبار زندان

شرایط نگهداری زندانیان در مالزی نیز نا‌مناسب است. وزیر گردشگری مالزی سال گذشته اعلام کرد که ایرانیانی که با قصد مواد مخدر به این کشور سفر کنند، در قفس نگهداری خواهند شد.

روایت یک زندانی زن سابق از شرایط نگهداری‌شان تکان دهنده است. او به دویچه‌وله می‌گوید: «زنان در اتاقک های کوچک سه در چهار متری نگهداری می‌شوند و در هر اتاق ۱۵ تا ۱۶ نفر به سر می‌برند. در چنین شرایطی، فقط جای کوچکی را به "سرویس بهداشتی" اختصاص داده‌اند که البته نمی شود اسم آن را سرویس بهداشتی گذاشت به خاطر این که از آن به عنوان حمام، روشویی و دستشویی استفاده می‌شود.»

وی همچنین در مورد شیوع بیماری در زندان گفت: «خانم‌ها از ناراحتی‌های پوستی و زنان رنج می‌برند و به یک نوع بیماری قارچ به نام "گوراب" که مربوط به آب و هوا و وضعیت غیربهداشتی اینجاست، مبتلا می‌شوند. شپش در زندان بیداد می‌کند.»

به گفته این زندانی سابق، به علت شرایط دشوار، برخی زنان برای تأمین دارو و غذا مجبور به تن فروشی می‌شوند که با وجود اطلاع ماموران زندان، این مساله نادیده گرفته می‌شود.‌

بر اساس آمار منتشر شده در سال ۲۰۱۳ از میان نزدیک به ۷۰ هزار ایرانی ساکن مالزی، بین ۱۰ تا ۱۴ هزار نفر تحصیل می‌کنند و تعداد قابل توجهی از آنها نیز به تدریس در دانشگاه‌ها، فعالیت‌های فرهنگی یا تجارت مشغول‌اند.

انتهای پیام/

 

نظرات کاربران