تازه های سایت

26. بهمن 1392 - 20:47
شاکی خصوصی آمریکایی‌ها ربوده شد
«کریم خان» که پس از کشته شدن پسر و برادرش در حمله پهپادهای آمریکایی در سال 2009 علیه سازمان «سیا» تشکیل پرونده داده بود؛ به روش مرموزی ربوده شد.

به گزارش خامی ، به نقل از فارس، «شهزاد اکبر» وکیل «کریم‌خان» شاکی پرونده پهپادهای آمریکایی امروز (چهارشنبه) با حضور در دادگاه اعلام کرد: بر اساس گزارش پلیس، موکلش توسط افراد ناشناس ربوده شده است بنابراین دادگاه باید این موضوع را پیگیری کند.

وی افزود که در ارتباط با ربوده شدن کریم‌خان به سازمان اطلاعات پاکستان (آی.اس.آی) مشکوک است بنابراین دادگاه باید علیه این سازمان تشکیل پرونده دهد.

خانواده کریم‌خان نیز در گفت‌وگو با خبرنگاران گفتند: 20 نفر از افراد مسلحی که برخی از آنان یونیفورم پلیس را به تن داشتند ساعت 12 شب به منزل آن‌ها در شهر «راولپندی» هجوم آوردند.

به گفته شاهدان عینی، افراد مسلح با شکستن قفل وارد منزل شدند و کریم‌خان را بردند.

گفته‌ می‌شود که کریم‌خان به همراه همسر، شش فرزند و عموی خود شهر راولپندی را برای سکونت انتخاب کرده بود.

دادگاه پاکستان با بررسی این پرونده به سازمان اطلاعات دستور داده کریم‌خان را تا تاریخ 20 فوریه در این دادگاه حاضر کند.

کریم‌خان در سال 2009 بر اثر حمله پهپادهای آمریکایی به وزیرستان شمالی برادر و پسرش را از دست داد.

وی پس از پیگیری بسیاری توانست در سال 2010 علیه سازمان سیا تشکیل پرونده دهد همچنین کریم‌خان بدلیل پیگیری نکردن پرونده پهپادهای آمریکایی بصورت قانونی علیه دولت پاکستان نیز وارد عمل شد.

قرار بود کریم‌خان روز 15 فوریه با اعضای پارلمان انگلیس و آلمان ملاقات و موضوع پرونده پهپادهای آمریکایی را در سطح بین‌المللی مطرح کند.

«ایزابل ایردن» عضو ارشد یک سازمان حقوق بشری با ابراز تأسف از ربوده شدن کریم‌خان اظهار داشت که به نظر می‌رسد شاکی پرونده پهپادهای آمریکایی بدلیل مطرح نشدن این موضوع در مجامع بین‌المللی ربوده شده است. وی افزود: با ربوده شدن کریم‌خان این نگرانی افزایش می‌یابد که پاکستان در حمله پهپادها به مناطق قبایلی با آمریکا همدست است.

مدتی قبل دولت ایالتی «خیبرپختونخواه» پاکستان در اعتراض به ادامه حملات پهپادها به خاک پاکستان مسیر تدارکاتی ناتو در گذرگاه مرزی «تورخم» را مسدود کرد که این موضوع باعث ایجاد تنش در روابط آمریکا با پاکستان شد.

همچنین «نواز شریف» نخست وزیر پاکستان نیز بارها با انتقاد از حملات پهپادهای آمریکایی، چنین حملاتی را به مناطق قبایلی این کشور نقض آشکار قوانین بین‌المللی دانسته و خواستار توقف این حملات شده بود.

بر اساس گزارش‌ها تعداد کل حملات پهپادهای آمریکایی به پاکستان از سال 2004 تاکنون 370 مورد بوده که آخرین مورد آن 25 دسامبر سال گذشته میلادی انجام شد.

همچنین تعداد کل افراد کشته شده در این حملات بین 2 هزار و 80 تا 3 هزار و 428 نفر بوده است که از این میان حدود یکهزار و 623 نفر شبه نظامی، 258 تا 307 نفر غیرنظامی و 199 تا 334 نفر نیز دارای هویت نامشخص بوده‌اند.

انتهای پیام/ح

 

نظرات کاربران