تازه های سایت

25. بهمن 1392 - 21:55
بدن خود را با غدای محلی "توُله" بیمه کنید+تصاویر
غدای محلی "توُله" یا پنیرک با خواص درمانی بسیار، یکی از غذاهای پرطرفدار در شهرستان باشت است.

به گزارش خامی، "توُله" با نام علمی ""Malva sylvestris گیاهی است علفی، به ارتفاع تا 60 سانتی متر و پایا. به صورت خودرو، در بسیاری از نقاط شهرستان باشت می روید و برای استفاده نیز کشت می گردد.

قسمت مورد استفاده ی توُله ساقه، برگ و گل می باشند که البته در اکثر نواحی، گل توله مورد استفاده قرا می گیرد.

 

 طرز تهیه غدای محلی "توله" یا پنیرک:

اول برگ های "توُله" را جدا کرده و شسته و درشت خرد می کنیم و به همراه سیر خرد شده و مقداری آب می پزیم.

 

 

 

سپس آن را آبکش کرده و با پیاز داغی که قبلاً آماده کردیم اضافه می کنیم و پس از آن نمک، زردچوبه ،فلفل و رب انار را اضافه و مقداری تفت می دهیم و در آخر آب نارنج را به آن اضافه می کنیم.

 خواص گیاه توله پا پنیرک:

استعمال جوشانده آن به صورت کمپرس گرم و حمام، در رفع ناراحتی‌ های بواسیر، بعضی تومورها، ورم پلک چشم و غیره بین مردم معمول است.

از جوشاندن گل و برگ آن در نیم لیتر آب، محلولی به دست می ‌آید که اثر نرم‌ کننده در پوست بدن دارد و به صورت لوسیون مالیدن بر روی پوست، آرامش و نرمی خاصی به افرادی که دارای پوست حساس و لطیف هستند می ‌بخشد.

برای تسکین ناراحتی‌های ناشی از تابش گرمای خورشید و آفتاب ‌زدگی، جوشانده 500 گرم گل یا ریشه گیاه را در یک لیتر آب تهیه کرده و پس از صاف کردن به ملایمت در محل سوختگی می ‌مالند.

برای رفع سردردهای یک طرفه شدید، دل پیچه، ورم لوزه‌ها، درد گلو و آنژین اثر مفید دارد.

 

انتهای پیام/ک308

 

نظرات کاربران