به گزارش پایگاه خبری باشت نیوز:بیست و ششمین روز از مرداد ماه یادآور بازگشت سرافرازانه آزادگان به میهن اسلامی در سال 1369 و فرصتی برای مرور رشادتهای این غیور مردان است.
این رویداد دو هفته پس از اشغال نظامی کویت توسط ارتش صدام و 2 روز پس از آن صورت گرفت که صدام در نامهای به هاشمی رفسنجانی رئیس جمهور وقت ایران بار دیگر عهدنامه 1975 الجزیره را پذیرفت و به شرایط ایران برای پایان جنگ تسلیم شد و از جمله قول عقبنشینی از مرزهای ایران و آزادسازی اسیران ایرانی را داد.
سال 1369 سالی پرتلاطمی برای مردم ایران بود، در گرماگرم تابستان، روز 26 مرداد سال 1369 بالاخره جمهوری اسلامی ایران با سربلندی توانست رزمندگانی را که مجاهدانه از دین و شرف و خاک کشور دفاع کرده بودند و در دست دشمن اسیر شده بودند ، به وطن بازگرداند.
مردم استان کهگیلویه و بویراحمد در دوران دفاع مقدس نسبت به جمعیت بیشترین حضور را در جبهه های جنگ به خود اختصاص دادند و در این میان ۳۱۷ آزاده سرافراز استان دوران اسارت را در اردوگاه های عراق گذراندند.
استان کهگیلویه وبویراحمد، 1800 شهید، 13 هزار جانباز، 33 هزار رزمنده، 318 آزاده به کشور عزیزمان اهدا کرده است. تعداد 270 نفر از شهداء؛ پاسدار و 300 نفر سرباز و بقیه بسیجی بوده اند که کوچکترین شهید 12 ساله و کهنسالترین آنها 67 ساله بود. از این آمار 80 درصد از مناطق عشایری بوده و 99/5 درصد در خط مقدم و 90 درصد از آنها زیر 30 سال سن داشتند.
بیشترین سابقه اسارت مربوط به سیدحمزه اکوانی آزاده هم استانی با ۹ سال و ۱۰ ماه و ۹ روز اسارت است و پیرترین آزاده دفاع مقدس استان سیدنصرتالله دادگر متولد ۱۳۱۴ و کم سن و سالترین هم سیدقربان فروزان متولد یکم تیر ۱۳۵۲ است.
در اینجا عکس هایی از آزادگان استان را می بینید.
نظرات کاربران