عرف در ادامه نشست خبری خود گفت: با اعلام نظر موافق شورای نگهبان ۲۸خرداد ۱۴۰۰ زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و شوراها و میان دورهای مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری است.
رییس ستاد انتخابات کشور با اشاره به اینکه تا امروز ۱۱۸ حزب رسمی در وزارت کشور ثبت شده است، بیان داشت: خانه احزاب نیز استحکام پیدا کرده وشعب استانی این تشکل نیز در ۱۸ استان راه اندازی شده است.
عرف با تاکید بر اینکه در بخش انتخابات قرار بود ۲۹ فروردین مرحله دوم انتخابات را برگزار کنیم که غیر از میاندورهای است، عنوان کرد: در انتخابات میاندورهای جایگزین مرحومین فاطمه رهبر در تهران، آقای رمضانی در صومعه سرا و یک مورد در کبودرآهنگ و نماینده تفرش و گچساران در سال ۱۴۰۰ انتخاب خواهند شد.
وی با بیان اینکه از وزارت امور خارجه خواسته بودیم تا پروتکلهای بهداشتی انتخابات روسیه و کره جنوبی را در اختیار ما قرار دهد، گفت: این پروتکلها در اختیار ما قرار گرفت.
معاون سیاسی وزارت کشور درباره اقدامات صورت گرفته در اصلاح قانون انتخابات نیز گفت:، چون شرایط ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری آزاد است، کمیسیون شوراهای مجلس اصلاح قانون انتخابات را در دستور کار قرار داده است و امیدواریم به انتخابات سال بعد برسد. لایحه جامع انتخابات میتوانست مشکلات را حل کند که متاسفانه در مجلس دهم تصویب نشد.
رییس ستاد انتخابات کشور در پاسخ به سوالی درباره احتمال جانبداری وزارت کشور در ۱۴۰۰ نیز خاطرنشان کرد: رهبر انقلاب وظایف دولت را در سال پایانی مشخص کردند. قانونمداری و بی طرفی دو اصل برای وزارت کشور است. ما به عنوان مجری انتخابات وظیفه داریم انتخاباتی سالم، امن، رقابتی و با مشارکت بالا را برگزار کنیم. اگر عوامل ما این مسیر را طی نکردند، با آنها برخورد خواهد شد، چون دولت آبروی خود را برای یک نفر نمیبرد و ما هیچ قول و قراری با هیچکس نداریم
وی همچنین درباره زمزمههای استیضاح وزیر کشورکه اخیرا مطرح شده بود، توضیح داد: در مجلس دهم و یازدهم موضوع استیضاح وزیر پیگیری شده است. وزیر و معاونان وزیر به مجلس رفته اند و توضیحات لازم را به نمایندگان داده اند. من نمیخواهم کسی را متهم کنم، اما برخی موضوعات انگیزههای دیگری دارد و اگر وزارت کشور با درخواستی مثلا درباره فرمانداری کسی مخالفت کند، استیضاح مطرح میشود. در هر صورت وزیر کشور آماده پاسخگویی است.
عرف در پاسخ به سوالی درخصوص اخرین وضعیت و احتمال الکترونیکی شدن انتخاباتهای پیش رو نیز گفت: ما با شورای نگهبان در این باره جلسات مشترکی داشتیم و توضیحات لازم را ارائه کردیم. شورای نگهبان نسبت به اصل موضوع مشکلی ندارد، اما درباره صندوق آراء الکترونیکی به دلایل فنی ابهام و سوال دارد. قرار شد کار کارشناسی انجام شود و قسمت فناوری وزارت کشور و شورای نگهبان در یکی دو ماه آینده موضوع را حل کنند تا تصمیمات نهایی در این باره اخذ شود. دنبال این هستیم که فرایند حضور مردم در شعب به حداقل برسد.
نظرات کاربران