به گزارش پایگاه خبری باشت نیوز:در چند سال گذشته ۸۰ درصد معاملات مسکن خرید سرمایهای بوده و تنها پنج درصد به خانه اولیها تعلق گرفته است. این مهم بیانگر کاهش شدید قدرت خرید مردم نسبت به افزایش قیمت مسکن بوده و به نظر میرسد تا نیمه اول سال جاری نیز نرخ مسکن به اندازه نرخ تورم در شهرهای بزرگ افزایش یابد.
بازار مسکن کشور تقریبا دو سالی است که روند شدید افزایش قیمت را تجربه میکند. این در حالی رخ میدهد که سال گذشته و در نیمه اول سال رکود ۷۰ درصدی در این بخش حاکم شد ولی قیمتها نیز تا مرز ۱۰۰ درصد افزایش یافتند.
در استان کهگیلویه و بویراحمد خصوصا شهرستان باشت که یکی از کوچکترین شهرستانهای استان از لحاظ جمعیتی به شمار می رود ،اجاره مسکن نسبت به سال گذشته چند برابر شده است یه طوری که داد افرادی را که در خانه های اجاره ای زندگی می کنند را درآورده است،همچنین افرادی که برای اجاره خانه نیز به این شهرستان مراجعه می کنند با قیمت های نجومی روبرو می شوند.
در این آشفته بازار مسکن اعم از اجاره ، رهن، خرید هیچ نظارتی برای کنترل قیمت ها وجود ندارد، و بیشتر شهروندان معتقدند که اصلا نهاد نظارتی بر قیمت مسکن در شهرستان باشت وجود ندارد و اگر هم وجود دارد از آن بی اطلاع هستند و نمی دانند که چه نهادی باید بر قیمت افسار گسیخته مسکن در شهرستان باشت نظارت داشته باشد.
گرچه در ایام کرونا بازار مسکن نیز مانند دیگر بخشهای اقتصاد کشور تعطیل بود اما شاهد افزایش قیمتها بودیم. این مهم در بازار مسکن هم دیده شد و فروشندگان قیمت واحدهای خود را بالا بردند. در نهایت این افزایش عملی شد یعنی در معاملات صورت گرفته ما شاهد افزایش قیمت بودیم و این افزایش صرفا حبابی نبود و میتوان آن را تورم واقعی خواند.
یکی دیگر از معضلات گرانی مسکن در شهر باشت نبود مسکن مهر در این شهرستان است که تقریبا برای افرادی از طبقات پایین جامعه که شرایط اقتصادی نامناسبی دارند می توانست این امکان را فراهم کند که حداقل یک سر پناه با قیمت پایین تر گره از مشکلات این افراد باز کند.
هرچند گرانی مسکن مربوط به یک شهر و یک استان خاص نیست واین را در همه شهرهای کشور می توان دید،این نشان می دهد که دولت در کنترل قیمت مسکن ناتوان بوده است و راه کار مناسبی نیز برای این مشکل بزرگ هم ارائه نداده است.
انتهای پیام/
نظرات کاربران