تازه های سایت

24. اسفند 1399 - 10:58
گردشگری باشت:
اثری تاریخی از دوره ساسانی در روستایی در شهرستان باشت/دوگور دوپا نامی آشنا برای گردشگران
یکی از آثار مهم و تاریخی شهرستان باشت دو گور دوپای این شهرستان است که در روستای شوش در شهر بوستان واقع شده است.

به گزارش پایگاه خبری باشت نیوز:باشت یکی از شهرستانهای استان کهگیلویه و بویراحمد است که طبیعت زیبا و آثار تاریخی بسیاری در دل خود نهفته دارد. در باشت داستان های زیادی در مورد حمله اسکندر مقدونی بر سر زبان‌هاست.

روایت‌ها و قصه‌هایی که ترکیبی از تاریخ شفاهی و اسطوره را در خود دارند و حرف تمامی آنها این است که اهالی باشت در این منطقه در مقابل حمله اسکندر ایستادگی کرده‌اند.

 

شهرستان باشت دارای مکان‌های مذهبی و بقعه متبرکه، آثار تاریخی و مکان‌های طبیعی و گردشگری متنوعی بوده و همه ساله در ایام تعطیل، پذیرای گردشگران و مسافران نوروزی  از سراسر کشور است.

 

از لحاظ موقعیت،شهرستان باشت در ۴۵ کیلومتری شهرستان گچساران قرار گرفته است. این شهرستان به دلیل وجود کوه‌ها و مناطق سرسبز و دیدنی، دشت‌ها، طبیعت و جاذبه‌های زیبا و دیدنی همه ساله پذیرای مسافران و گردشگران بسیاری از اقصی نقاط کشور است. که از جمله این مناطق می توان به گردنه سبز شلالدون،رود رونه،کلگه امیر شیخی،برابر،شاه بهرام،شادگان،دشت عنا و غیره اشاره کرد.

 

 

در شهر باشت علاوه بر وجود طبیعت زیبا و غیرقابل وصف، آثار تاریخی بسیاری وجود دارد که در اینجا به مهم‌ترین آنها یعنی دوگور دوپا نگاهی می‌اندازیم. این اثر ارزشمند در تاریخ بهمن ۱۳۷۹ با شماره ثبتی ۲۹۸۵ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

این اثر ارزشمند تاریخی در روستای شوش در شهر بوستان از توابع شهرستان باشت واقع شده است که هر ساله میزبان تعداد زیادی از گردشگران و مسافران نوروزی  هست که به شهرستان باشت سفر می کنند.

در مورد کاربری این ستون‌ها نظر پذیرفته‌ شده‌ای ارایه نشده است. برخی آنها را میل استودان دانسته و برخی آنها را باقی‌مانده یک آتشکده از دوره ساسانی ذکر کرده‌اند که تنها آتشدان‌های آن برجای مانده است. از نظر برخی دیگر نیز، این اثر تاریخی مربوط به آتشدان‌هایی است که برای نمایاندن راه به کاروانیان مورد استفاده قرار گرفته‌اند. بررسی‌های مقدماتی و اولیه نشان می‌دهد که فضا و شکل عمومی این ستون‌های سنگی به ستون‌های سنگی معابد مهری و میترائیسم (مانند ستون‌های خورهه) شباهت نسبی دارند.

 

اهالی روستا براین عقیده‌اند که کارویژه ستون‌ها این است که راهنمای عبور قافله‌ها برای دور نشدن از مسیر در تاریکی باشند. اهالی روستا می‌گویند تا ۵۰سال پیش هم، با غروب آفتاب، هر شب اهالی روستای شوش به نوبت روی ستون‌ها، آتشی به راه می‌انداختند تا عشایر، کاروان‌ها و ماشین‌های سرگردان مسیر خود را به روستا پیدا کنند. این ستون‌های سنگی ارزشمند که در بین اهالی روستای شوش به فانوس روستا مشهورند در سال ۱۳۷۹ در فهرست آثار ملی قرار گرفتند. این ستون‌های تاریخی امروزه نیز با وجود گذر زمان و حوادث طبیعی از گزند روزگار به دور مانده و حفظ شده‌اند. در کنار این دوستون سنگی که به دوگور دوپا شهرت یافته‌اند باغ‌های پرتقال زیبایی قرار دارد که بر زیبایی این اثر تاریخی تاثیر گذاشته است.

 

 
 
 

 

انتهای پیام/

نظرات کاربران