به گزارش خامی، کریم رضائی در جلسه شورای سلامت اظهار کرد: با توجه به اینکه شهرستان باشت یکی از قطبهای بزرگ کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد است و بخش عظیمی از تولیدات کشاورزی و دامی مورد نیاز شهرستان و استان را تولید می کند لازم است کمیته بهداشت سلامت شهرستان مطابق دستورالعمل برگزار و با جدیت به فعالیت بپردازد.
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان باشت افزود: کمیته بهداشت کشاورزی شهرستان باشت متشکل از شبکه بهداشت و درمان، دامپزشکی، جهاد کشاورزی، محیط زیست و شیلات و واحدهای آموزش و توسعه مرکزبهداشت است که در زمینه موضوعات سلامت و بهداشت در مراحل کاشت، داشت و برداشت محصولات کشاورزی و همچنین تولیدات دام و طیور در شهرستان فعالیت و نظارت میکنند.
وی فعالیت این کمیته در شهرستان را حائز اهمیت دانست و تصریح کرد: این کمیته در خصوص جلوگیری از بیماریهای منتقله از آب و غذا به انسان، بیماریهای مشترک انسان و دام، نحوه استفاده بهداشتی از سموم کشاورزی، حوادث ابزارالات کشاورزی، آفتهای گیاهی، ایمنی کشاورزان و کارگران و غیره نظارت میکند.
رضائی با اشاره به موضوعات مهم مطرح شده در کمیته بهداشت کشاورزی ازجمله ارگونومی، سموم کشاورزی، تولید آبزیان و طیور، مصرف کود ها و سموم، حوادث کار، وسایل حفاظت فردی، مسمومیت ها، انبارها و نگهداری، مشکلات اعصاب و روان کشاورزی، سوختن زمینها قبل ازکشت و... اظهار امیدواری کرد با تعامل بین بخشی و مشارکت همگانی شاهد کاهش بیماریها و حوادث مربوط به کشاورزی باشیم.
وی با اشاره به اهمیت برگزاری این کمیته در جامعه یادآور شد: سالیانه در سراسر جهان قریب به 165 میلیون نفر به بیماریهای انتقالی از آب و غذا مبتلا میشوند و خسارت مالی بیش از 17 میلیارد دلار را در پی دارد لذا اجرای فعالیتهای این کمیته گامی ارزشمند در کاهش این آمار خواهد بود.
رضائی با تأکید بر این موضوع که تلاش ما برای تضمین سلامت مواد غذایی از مزرعه تا سفره است، خاطرنشان کرد: آموزش صحیح در خصوص استفاده مناسب از مواد غذایی، لبنی و دام، طیور و اطلاعرسانی عمومی به مردم و اجرای دستورالعمل های این کمیته از مهمترین وظایف این شبکه بوده که مستلزم اهتمام و تعامل نهادهای عضو این کمیته و مردم است.
انتهای پیام/ک308
دیدگاهها